Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions lägeskoll på HVB

2016-04-29

Hur ser trenderna ut på HVB-hemmen? Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision har sammanställt vad Visions medlemmar berättar.

Kristina Folkesson har tagit del av underlag från Visions center ute i landet och Vision direkt och sedan sammanställt det i en lägesrapport, för att se hur det är ute bland Visions medlemmar som arbetar på HVB-hem.

– Vision besöker väldigt många HVB-hem eftersom vi har sett att det behövdes och nu har vi sammanställt det som vi har fått höra från bland annat dessa besök. Det är fortfarande mycket frågor kring bemanning och ensamarbete. Det är även mycket frågor om arbetstider, arbetstidsförläggning, jour och natt och vad som gäller då. Det är klassiska fackliga frågor, säger Kristina Folkesson, och fortsätter:

– Men en trend som vi nu kan se är att det har stabiliserat sig. Det är fortfarande väldigt många barn och ungdomar på hemmen men det börjar bli bättre. Det är en positiv trend, men vi får små indikatorer på att det finns droger på boendena och att det är svårt att hantera detta för personalen. Vi såg inga rapporter kring det här innan jul men nu börjar vi se det mer och mer, och vi ser på detta med oro.

Vad kan Vision göra för att stötta medlemmarna?

– Det viktigaste är att det finns en tillräcklig bemanning på dessa boenden. Och att de som jobbar där har koll på vilka rutiner som finns och det kommer från att man har fått en bra introduktion, som Vision har tjatat om. Introduktionen är jätteviktig och personalen måste ha rätt utbildning för att kunna hantera det som kan dyka upp på boendena, exempelvis drogpåverkade personer, säger Kristina.

Vad ska ni nu göra med det som du har sammanställt?

– Vi ska se till att medlemmarna får det fackliga stöd som de behöver och att de känner att de har det. Vi kämpar vidare med frågorna kring bemanning och ensamarbete ibland annat avtalsförhandlingarna, avslutar Kristina Folkesson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

255 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar