Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Magnus Fröderberg

    Foto: Magnus Fröderberg

Visionmedlem fick prestigefullt stipendium

2016-04-15

Grattis säger Vision till medlemmen Hannah Stanton som tilldelats stipendiet Kompassrosen på 250 000 kronor. Hon fick stipendiet för att hon visat att hon har både verktygen, kompetensen och drivkraften att göra skillnad med sitt ledarskap i samhället.

Hannah Stanton arbetar som kommunikationsstrateg i Lunds kommun men hon är även ideellt engagerad i scouterna. Och det är för hennes ideella engagemang som hon tilldelades stipendiet Kompassrosen av stiftelsen Ungt ledarskap.

– Det är tionde gången som detta stipendium delades ut och jag fick det i kategorin ideell sektor. Det delas ut till någon som visar mod, omtanke och handlingskraft. Det är jätteroligt och det kommer ta en lång stund innan jag kommer att landar efter det här. Jag är van att peppa andra och se till att de mår bra men jag är inte van att ta emot positiv feedback som detta. Det är en stor ära och det går inte förklara med ord. Det är jättestort att någon såg det jag gör och nominerade mig, säger Hannah.

Kompassrosen är ett stipendium på 250 000 kronor och det delas ut av stiftelsen Ungt ledarskap varje år. Det går till tre unga ledare och förebilder från näringsliv, ideell sektor och offentlig sektor som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft. Stipendiet ska främja personlig utveckling.

Läs mer: Ungt ledarskap

– Jag är engagerad i scouterna och har bland annat varit och fört ungas talan i FN. Jag har även varit på ett transitboende i Malmö och stöttat dem där då det behövdes i höstas när det kom väldigt många ensamkommande barn.

Hannah beskriv som en förebild som glöder, sprudlar och debatterar och alltid med en värderingsmässig kompass. Hon har ett driv att gå från ord till handling. Motivering till stipendiet lyder: "Hannah ser sina medmänniskor för vad de är och använder engagemang, genuin omtanke och Scouternas värdegrund för att försvara allas rätt till att vara sig själva".

– Det är en jättevacker motivering, säger Hannah.

Det var din chef som nominerade dig. Hur känns det?

– Hon sa det så fint i en film som spelades upp när vi fick stipendiet. Hon sa att jag har en inre värderingskompass som är lika tydlig på jobbet, som utanför och att jag är en inspirationskälla och lagspelare som står upp för vad som är rätt och viktigt på jobbet. Det är en genuin omtanke som inte slås på efter klockan 17 när jag slutat. Det finns alltid där. För mig handlar det om att göra det som måste göras. Man måste kavla upp armarna när det behövs och när något inte känns bra får man ändra på situationen. Människors rättigheter ska tas tillvara och när flyktingfrågan var väldigt aktuell i höstas så var det viktigt för mig att Lunds kommun ställde upp, berättar Hannah och fortsätter:

– När det var som svårast i Malmö åkte jag dit och hjälpte till. Det finns inga alternativ för mig utan när det behövs hjälp så kan jag inte sitta och titta på. Sedan måste man ta hand om sig själv så att man inte bränner ut sig men jag har hittat en bra balans i mitt liv. Jag får så mycket energi när jag ser att människor utvecklas och mår bra. Om jag kan se till att någon hittar trygghet i livet eller bara förstår samhållsutmaningar så får jag en kick av det.

Vad ska du göra med pengarna?

– Det är otroligt viktigt att inte se det här som ett pris. Det är en utmärkelse som man ska göra något bra av. Jag ser fram emot at träffa de som hjälper stipendiater att hitta rätt utbildningar och satsningar. Det kommer att ta lite tid innan man bestämt sig men jag ska försöka hitta något som ger mig mer trygghet i mig själv och mitt ledarskap. Sedan vill jag gärna göra något internationellt för att göra världen lite mer gränslös, avslutar Hannah.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

602 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar