Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Möte med ministrar – om medicinska sekreterare

2016-04-05

Under onsdagen kommer Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef på Vision, att träffa Gabriel Wikström, sjukvårdsminister, Åsa Regnér, barn- och äldreminister och Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapslyftsminister för att bland annat prata om kompetensförsörjning för medicinska sekreterare. 

– Jag kommer framförallt att lyfta behovet av enhetliga kompetenskrav för medicinska sekreterare och nödvändigheten av en nationell kursplan för YH-utbildningarna till yrket, säger Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef på Vision, inför mötet med träffa Gabriel Wikström, sjukvårdsminister, Åsa Regnér, barn- och äldreminister och Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapslyftsminister.

Vad är det viktigaste du vill förmedla till politikerna?

– Att det medicinska sekreteraryrket är ett yrke i förändring och att de som utbildas till yrket är rustade för de förändringarna och att det är på nationell nivå man måste ta ansvar för den framtida kompetensförsörjningen av detta viktiga yrke.

Vad säger Visions medlemmar som är medicinska sekreterare om kompetensförsörjningen?

– De ser att det är allt svårare att rekrytera nya medarbetare samtidigt som de ser att vi står inför stora pensionsavgångar i yrket.

Vad hoppas du få ut av samtalet?

– Vi har haft en dialog om kompetensförsörjningen i vård och omsorg med politiker och parter på arbetsmarknaden under en längre tid och hoppas att den goda dialogen fortsätter och naturligtvis att ansvariga politiker tar till sig av det vi framför, avslutar Karl Lundberg.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar