Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: Meddelarfrihet ska gälla på folkhögskolor och friskolor

2016-04-08

Vision kräver reallöneökningar, utökad rätt till tjänstledighet och samma yttrande- och meddelarfrihet som för medarbetare i offentlig sektor, när man i dag lämnar avtalsyrkande till Arbetsgivaralliansen, Utbildning och Folkbildning. 

På fredagen lämnade Vision avtalsyrkande för sina medlemmar på folkhögskolor och friskolor till Arbetsgivaralliansen, Utbildning och Folkbildning. Det nuvarande avtalet löper ut den 30 april och avtalsområdet omfattar folkhögskolor och friskolor. Vision organiserar ungefär 450 medlemmar som bland annat är skolassistenter, ekonomer och handläggare.

– Visions avtalsinriktning är att våra medlemmar ska få reallöneökningar. Vi vill också att den löneskillnad som i dag finns mellan medarbetarna i den kvinnodominerade skol- och utbildningsbranschen och jämförbara medarbetare inom mansdominerade delar av arbetsmarknaden ska minska, säger Matteus Canevall, förhandlande ombudsman i Vision.

Vision vill att lönekartläggningar görs årligen och att löneprocessen ska tydliggöras i löneavtalet, samt att parterna tillsammans följer upp hur avtalet tillämpas lokalt i syfte att öka sambandet mellan prestation och lön.

Läs mer: Arbetsgivaralliansen: Folkhögskola

Om arbetsgivaren ska klara rekryteringsbehoven och attrahera yngre medarbetare behövs också en rad villkorsförbättringar. Vision vill därför bland annat att:

• Visstidsanställningar ska övergå till tillsvidaretjänst efter två år. Det ska också vara lättare att säga upp sig från sin visstidsanställning.

• Medarbetare ska ha rätt till tjänstledighet för att prova annat arbete.

• Föräldralön ska betalas ut från första anställningsdagen samt även vid ledighet för vård av barn.

• Jour och beredskap ska läggas på en rimlig nivå.

• Det ska vara möjligt att bedriva friskvård på arbetstid.

Vision vill även att medarbetare på folkhögskolor och friskolor ska ha samma yttrande- och meddelarfrihet som för medarbetare i offentlig sektor.

– När det gäller meddelarfrihet och den lojalitetsparagraf som finns anser Vision att det behövs förändringar i avtalet. Verksamheten ska vara av sådan kvalitet att arbetsgivarna klarar av att ge sina anställda dessa rättigheter, säger Matteus Canevall.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar