Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Viktigt att prioritera förebyggande arbetsmiljöarbete

2016-04-12

Vision välkomnar att regeringen vill göra en insats för att komma åt de skenande sjukskrivningarna, som framförallt drabbar Visions medlemmar. Men Carola Löfstrand, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor på Vision, ser några farhågor. 

Regeringen vill att arbetsgivarna ska betala en fjärdedel av kostnaden för långtidssjukskrivningarna och bakgrunden är de skenande kostnaderna som har ökat med 80 procent sedan 2010. Utvecklingen förväntas att fortsätta med 12 procent enligt den rådande prognosen.

I förra veckan meddelande socialförsäkringsminister Annika Strandhäll att regeringen nu kommer att stoppa denna utveckling genom ett förslag där arbetsgivarna får bära en del av kostnaderna för långtidssjukskrivningarna, samtidigt som arbetsgivaravgiften sänks. Regeringen vill att arbetsgivarna står för 25 procent av ersättningen efter 90 dagars sjukskrivning.

Läs mer: Regeringen föreslår ökade incitament för arbetsgivare i de långa sjukfallen genom ny hälsoväxling

– Vi välkomnar att regeringen gör en insats för att komma åt de skenande sjukskrivningarna som framförallt drabbar våra medlemmar. Regeringens förslag riktar sig främst mot kommuner och landsting som arbetsgivare och sätter press på dem att prioritera förebyggande arbetsmiljöarbete för att inte riskera att få betala höga avgifter, säger Carola Löfstrand, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor på Vision.

Målet med förslaget är att arbetsgivarna ska ta ett större ansvar för rehabilitering och det arbetsnära arbetsmiljöarbetet.

– Det finns några farhågor. Vi vill inte se att följden av det här blir att arbetsgivaren säger upp flera människor på grund av ohälsa eller att det blir svårare för den som har varit långtidssjukskriven att få ett jobb. Det är viktigt att hålla ögonen på detta så att de som redan är drabbade av en sjukskrivning inte råkar mer illa ut.

Carola Löfstrand är positiv att man lanserar detta förslag samtidigt som Arbetsmiljöverkets nya föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö.

– Föreskiften får ett viktigt verktyg för arbetsgivare att komma tillrätta med ohälsan. Man måste sätta i gång med den så fort som möjligt för att få bukt på arbetsmiljöproblemen. Det behövs även en företagshälsovård som jobbar förebyggande för arbetsplatsen och inte bara inriktad på individen som redan blivit sjuk. Cheferna måste även få stöd från företagshälsovården och rätt förutsättningar för att kunna jobba med den nya föreskriften, avslutar Carola Löfstrand.

Läs mer: Verktyg för ny arbetsmiljöföreskrift

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar