Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Utvecklingsprojekt för att behålla och rekrytera socionomer

2016-04-25

Uppsala kommun ansöker tillsammans med Vision och Akademikerförbundet SSR om statlig finansiering till ett utvecklingsprojekt för att kunna behålla och rekrytera socionomer.

För att lösa kompetensförsörjningen på ett långsiktigt och hållbart sätt för den myndighetsutövande socialtjänsten, så har man startat ett utvecklingsprojekt tillsammans med Vision och Akademikerförbundet SSR i Uppsala kommun. Kommunen hoppas att kunna locka socionomer till den sociala barn- och ungdomsvården och bli en attraktiv arbetsgivare.

– Precis som de flesta kommuner har vi har haft en ansträngd situation med vakanser och hög personalomsättning inom barn- och ungdomsvården, som har gjort det svårt att upprätthålla kontinuitet och kvalitet. Nu gör vi en satsning tillsammans med våra medarbetare för att förbättra arbetsmiljön, säger Ingrid Burman (V), ordförande i Uppsala kommuns socialnämnd, i ett pressmeddelande.

Man har redan tagit fram flera handlingsplaner för att säkra kompetensförsörjningen, men ytterligare åtgärder behövs. Exempelvis visar forskning bland annat att bristande möjligheter till inflytande kan påverka socialsekreterares hälsa negativ. Därför prövas och utvecklas nya arbetssätt för att nå resultat, står det i pressmeddelandet.

– Projektet ska organiseras över sektorsgränser för att säkra hög delaktighet hos medarbetarna och ta till vara deras engagemang och kunskap. Utvecklingsarbetet ska ske i arbetsgrupper med socialsekreterare, fackförbund och arbetsledare, säger Ingrid Burman.

Inte kommer uppifrån och ner

– Vi har försökt förbättra arbetssituationen framförallt inom den sociala barn- och ungdomsvården där läget varit mycket ansträngt under flera år. Nu har vi tagit initiativ till ett gemensamt utvecklingsprojekt tillsamman med arbetsgivaren Uppsala kommun och fackförbundet Vision. Det är en styrka att arbetsgivare och fack agerar tillsammans, säger My Eriksson, Akademikerförbundet SSR.

– En fördel är att projektet inte kommer uppifrån och ner, som i så många andra projekt, utan sker i samarbete med facken och medarbetarna. Det kommer att bli spännande att vara delaktig i detta, säger Åskar Andersson från Vision.

Projektet föreslås löpa över tre år för att få en långsiktig utveckling.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar