Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Arkivbild från Framtidsmässan.

    Arkivbild från Framtidsmässan.

Träffa Vision på Framtidsmässan

2016-04-07

Marcus Nordenborg, regionsombudsman på Visions center i Stockholm, berättar här varför man ska gå fram och prata med Vision under mässan. På slutet finns även några tips på vad en student kan tänka på när man ska träffa en rekryterare.

Det är nu dags för Sveriges största karriärevent för och om offentlig sektor, Framtidsmässan. Den 21 april på Münchenbryggeriet i Stockholm kommer studenter att kunna träffa arbetsgivare, fackförbund och många andra. Det kommer även att finnas möjlighet att bland annat få konkreta jobberbjudanden, sommarjobb, praktikplatser och uppsatsämnen. Vision kommer självklart att vara på plats med en monter.

Varför är Vision på Framtidsmässan?

– När man själv var student så hade man ingen koppling till arbetslivet. Man vill gärna ha den kopplingen som student så att man har bra förutsättningar att enkelt komma in på arbetsmarknaden när man sedan är färdig. Vision kan exempelvis hjälpa dig med ditt CV, intervjuträning och annan coachning. Du har även möjlighet att följa med ut på en arbetsdag med en mentor inom det som du studerar till. Så vi kan hjälpa dig med den kopplingen, berättar Marcus Nordenborg, regionsombudsman på Visions center i Stockholm.

Hur viktig är det att Vision syns på Framtidsmässan?

– Det tror jag är väldigt viktigt eftersom vi inte har hetat Vision så länge och det tar lite tid att få ett nytt namn att sätta sig. De som ännu inte har varit i yrkeslivet har kanske inte hört talas om Vision och därför är det viktigt att vi syns på bland annat mässor. Det här är även en möjlighet för oss att se vilket intresse det finns för fackförbund från yngre personer. Det är en naturlig mötesplats för oss och vi vill kunna ta med oss något från dessa möten med studenterna som vi sedan kan använda i det fackliga arbetet. Så är du intresserad av vad Vision kan göra för dig som är student eller sedan när du blir yrkesverksam, kom fram och prata med oss under Framtidsmässan, avslutar Marcus Nordenborg.

Vision.se pratade även med Susanne Andersson som är enhetschef på AB Jessys Assistans och hon kom med några tips inför mötet med en rekryterare:

– Var påläst på arbetsuppgifterna, vad är det för jobb jag söker, helst ha tagit sig tiden att närvara under rekryteringen och då inte ha bråttom i väg. Det är även bra att ha koll på företaget man söker jobb hos.

– Självklart komma i tid.

– Vara tydlig med vad man redan kan och det här vill jag gärna lära mig.

Läs mer om Framtidsmässan här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar