Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tips inför träffen med rekryteraren

2016-04-14

Om en vecka är det dags för Framtidsmässan i Stockholm. Här kommer enhetschefen Eric Dos Santos bästa tips inför träffen med rekryteraren.

Under Framtidsmässan i Münchenbryggeriet om en vecka kommer studenter att kunna träffa arbetsgivare, fackförbund och många andra. Framtidsmässan är Sveriges största karriärevent för och om offentlig sektor. Det kommer att finnas möjlighet att få konkreta jobberbjudanden, sommarjobb, praktikplatser och uppsatsämnen.

Läs mer: Träffa Vision på Framtidsmässan

Vision.se frågade därför enhetschefen Eric Dos Santos om hans bästa tips inför träffen med en rekryterare.

– Det är viktigt att man är förbered och påläst med vad företaget arbetar med och man kan gärna ha några frågor till rekryteraren för då visar du ett intresse för att se om arbetet passar dig. Förbered dig gärna med egna erfarenheter som har kopplingar till arbetet som du kan återberätta. Det visar hur du agerar i verkliga situationer och är ett bättre svar än att du säger vet inte eller kanske. Till sist, ha en positiv inställning under hela intervjun, säger Eric.

Vad ska man inte göra under en intervju?

– Kom inte sent till intervjun och svara inte i telefonen under intervjun. Sedan ska du inte komma med ett orimligt löneanspråk.

Vad vill en rekryterare få ut av ett möte med en arbetssökande?

– Det beror på vad det är för typ av tjänst man söker. Man letar efter styrkor hos en arbetssökande som matchar tjänsten. Man vill få en klar bild över personen man träffar för att se om den även passar in i arbetsgruppen och man vill ta reda på erfarenheter, värderingar och grundsyn, säger Eric.

Vad är det första man ska göra när man träffar rekryteraren?

– Man ska hälsa genom att skaka hand och titta i ögonen. Om man blir erbjuden kaffe, te eller någon annan dryck så följ med och tacka ja. Det lättar upp stämningen och du kan känna dig lite lugnare när ni skall till rummet där intervjun äger rum, avslutar Eric.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar