Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tillit skapade lugn inom äldreomsorgen

2016-04-06

På Svaleboskogens äldreboende i Majorna-Linné stadsdelsförvaltning i Göteborg har man lyckats förbättra arbetsmiljön för enhetscheferna och undersköterskorna. Tillit och där man har låtit personalen testa idéer för förbättringar är nyckeln, berättar Malin Pers.

I Majorna-Linné stadsdelsförvaltning i Göteborg har man under några år jobbat med att förbättra och utveckla chefernas förutsättningar. Enhetschefen Malin Pers arbetar på Svaleboskogens äldreboende och hon berättar att nyckeln har varit tillit från cheferna.

– För några år sedan märkte vi att det inte var någon bra arbetsmiljö för varken oss enhetschefer eller för undersköterskorna som jobbar här på äldreboendet. Det var hög frånvaro och svårt att få in timvikarie. Då testade vi med att anställa en bemanningsassistent som skötte schema och såg till att det alltid fanns timvikare som kunde hoppa in och arbeta om det behövdes. Det var en rejäl avlastning på arbetsbördan för oss chefer och det var ett koncept som var framgångsrikt, berättar Malin Pers.

På äldreboendet Svaleboskogen arbetar ungefär 120 personer och för att arbetsmiljön skulle bli bättre arbetade cheferna med mer tillit och tillät medarbetarna att testa idéer.

– Vi jobbar väldigt mycket med tillit. Alla får komma med idéer, testa och prova dem. Min chef Carina Särnblom har varit viktig i det här arbetet och hon har varit väldigt lyhörd för allas idéer.

En idé som de fick igenom var att 2015 så anställde man flera poolundersköterskor.

– Vi såg att vi la mycket pengar på timanställda, och att de var svåra att få in där vi behövde dem, samt att det är en otrygg anställning att vara timanställd. Därför har vi nu sex fastanställda poolundersköterskor som placeras ut där vi har luckor, både planerade och akuta. Vi har alltså överanställt 6 personer, men inte höjt grundbemanningen. Detta för att ge dem en tryggare anställning, och få en större kontinuitet i verksamheten, säger Malin.

– Vi även utökat antalet chefstjänster till fyra chefer och jag känner verkligen att man satsar på oss. En viktig del är att man får göra saker som man själv tror på ska ge effekt och det har gett ett väldigt bra resultat hos oss.

Känner du att du har mer tid att leda?

– Jag har extremt mycket mer tid att leda. Det är en brutal skillnad på vad man hinner med och inte hinner med och i dag känner jag aldrig av någon stress längre. Den är borta och det är fantastiskt. Vi är så många som kan samarbeta och där det behövs specialistkompetens har vi nu specialister som hanterar det. Det är väldigt tydligt vem som gör vad och i dag så ringer knappt min telefon alls, berättar Malin.

Tre tips från Malin för att förbättra arbetsmiljön:

• Viktigaste är att vara nära verksamheten och veta vad som händer. Först när jag vet hur behoven ser ut så kan jag göra det bättre. Ju bättre arbetsmiljö mina medarbetare har desto bättre har jag.

• Att vara nära verksamheten för att skapa relationer. Har man kul tillsammans så får man energi.

• Viktigt att man kokar ner idéerna och försöker göra en bra beskrivning av dem innan man lägger fram förslagen till chefen. Det gäller att vara lösningsfokuserad hela tiden och se till att det man lämnar till chefen är ett färdigt paket och en lösning till problemet.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar