Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Helena Orsenmark. Privat bild.

    Helena Orsenmark. Privat bild.

Stressigt på jobbet? Viktigt med en bra dialog med chefen

2016-04-28

I februari släppte Vision en rapport som handlar om att sjukskrivningar som orsakats av stress ökar. Rapporten var Visions startskott på ett längre arbete som Vision gör för att arbetsvillkoren i kvinnodominerade yrken, sektorer och branscher ska förbättras. Här berättar Helena Orsenmark om hur hon har minskat på den ohälsosamma stressen.

Vision vet att Visions medlemmar trivs på jobbet och är stolta över vad de gör. Men många saknar förutsättningar att göra ett bra jobb och samtidigt må bra själva. Just nu tas flera viktiga initiativ för att den organisatoriska och sociala arbetsmiljön ska förbättras och det är ett arbete som Vision deltar i.

Läs mer: Vision: "Modernisera synen på riskfylld arbetsmiljö"

Under några veckor kommer du att få ta del av medlemmars egna berättelser om hur de minskade ohälsosam stress på arbetsplatsen.

Helena Orsenmark arbetar som chefssekreterare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och hon berättar att för några år sedan ökade arbetsbördan för henne på grund av att enheten växte. Men i dag känner hon sig inte stressad.

– Framförallt beror det på att jag har fått en kollega till och att vi kan dela på arbetsbördan. I ett par år hade jag en ganska så stressad arbetsbörda, då vår enhet växte och jag kände att jag inte hann med. Jag bad om att vi skulle anställa en administratör till och så blev det. Det andra är att jag har en chef som jag har en god kommunikation med. En annan viktig del är att jag styr min arbetsdag till stor del själv och kan alltså prioritera vad som är viktigast att göra först. Frihet under ansvar tror jag bidrar till att man mår bra, berättar Helena Orsenmark.

Vad har du för bra tips till andra så att de inte känner sig stressade på jobbet?

– Jag tror på att ha en bra dialog med sin chef. Om man har svårt att prioritera själv så ska man be om hjälp. Är arbetsbördan för tung kanske man ska diskutera anställning av ytterligare en person.

Läs mer: Checklista för att undvika stress på jobbet

Hur arbetar din arbetsplats förebyggande?

– Vi har medarbetarsamtal med chefen där man går igenom vad man gör och hur man uppfattar sin arbetssituation. Vartannat år svarar vi på en medarbetarenkät där man ser hur just din arbetsplats ligger till vad gäller den psykosociala miljön. Vi har flextid och några gånger per år lämnar vi in till chefen som tittar på hur det ser ut tidsmässigt. Om någon har för mycket övertidstimmar så görs en genomgång av arbetsuppgifterna. Jag har själv varit med om att plocka bort en arbetsuppgift för att jag inte hann med. Det här är naturligtvis inte en självklarhet. Arbetsuppgiften försvinner inte men det kanske kan finnas möjligheter till omfördelning, säger Helena.

Har ni bra arbetsmiljö hos er?

– Ja, det tycker jag. Eftersom vi är en administrativ enhet där man har ett stillasittande arbete så är skrivbord och stol viktigt. Alla har till exempel höj- och sänkbart skrivbord. Det flesta av oss kan varje dag ta en förmiddagsfika och äta vår lunch utan stress.

Hur länge har du jobbat på din arbetsplats?

– I 16 år.

Finns det tillfällen då det kan bli stressigt?

– Ja absolut. Ibland får jag en uppgift som ska vara klar snabbt.

Hur hanterar du det?

– Då får man fokusera enbart på det som ska göras. Struktur och planering är A och O. Du styr inte alltid själv över när stressen infinner sig. Stressen kan komma när du ska ha uppgifter från andra för att kunna slutföra din egen uppgift. Det kan vara kolossalt stressande om du är under tidspress och kan man planera för kommande stressiga moment så är det givetvis bra, säger Helena.

Har du alla förutsättningar som du behöver för att kunna göra ett bra jobb utan stress?

– Ja det tycker jag. Framförallt har jag en bra chef som jag kan prata med och få hjälp med prioritering om det behövs. Jag har en kollega som jag kan få hjälp av om så behövs. Vi samarbetar hela tiden och tillsammans med chefen så har vi arbetat upp rutiner för vissa moment som kan bli stressiga. Min chef och jag har kontinuerliga arbetsmöten.

Trivs du på ditt jobb?

– Ja! Jag har arbetat inom sjukvården i 38 år och det här är den bästa arbetsplats jag haft. Det vittnar väl mina 16 år om, avslutar Helena.

Läs mer: #sjuktstressigt

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar