Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Större andel kvinnor i jobb visar nya siffror

2016-04-27

Arbetslösheten bland kvinnor minskar. Det visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån SCB.

Det var 66 000 fler sysselsatta i mars i år än ett år tidigare. 60 000 var kvinnor. När SCB gjorde sin arbetskraftsundersökning så var det 4 833 000 sysselsatta i åldrarna 15-74 i mars i år. Antalet arbetslösa var 406 000 och andelen arbetslösa låg på 7,7 procent.

Bland kvinnorna är arbetslösheten 6,9 procent och det är en minskning med 0,9 procent sedan i fjol. 8,5 procent är arbetslösa män.

Antalet heltidsarbetande och fast anställda ökar. I mars var 3 650 000 fast anställda. Det är 83 000 fler än i mars 2015. Kvinnorna stod för tre fjärdedelar av ökningen och samtidigt ökade antalet heltidsarbetande med 87 000. Där var 56 000 kvinnor. Det är fortfarande små förändringar för antalet tidsbegränsade anställda.

Om man tittar på ungdomarna i åldrarna 15-24 år var 144 000, 22,6 procent, arbetslösa. 98 000 av dem var heltidsstuderande.

Se alla siffror här: Fortsatt förbättrat arbetsmarknadsläge för kvinnor

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

2001 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum