Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nu är det klart med snabbspår i fastighetsbranschen

2016-04-08

Det ska gå snabbare för nyanlända fastighetstekniker och ingenjörer att få tillträde till den svenska arbetsmarknaden. Vision har tillsammans med flera andra parter på arbetsmarknaden varit med i den överenskommelse som blev officiell under fredagen.

På fredagen presenterade arbetsmarknadsministern Ylva Johansson en ny överenskommelse för snabbspår inom fastighetsbranschen. Det betyder att nyanlända fastighetstekniker och ingenjörer ska snabbare få tillträde till den svenska arbetsmarknaden.

Vision har tillsammans med flera andra parter varit delaktig i detta arbete med överenskommelsen.

Läs mer: Överenskommelse om snabbspår för nyanlända tekniker och ingenjörer

– Jag är mycket glad över att vi har kommit fram till denna överenskommelse. Dels innebär det ökade möjligheter för fastighetsbranschen att täcka det behov av tekniker och ingenjörer som finns och dels snabbar det på etableringen för nyanlända i Sverige. Det blir en dubbel vinst, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Enligt fastighetsbranschens beräkningar så kommer det att behöva rekryteras omkring 11 000 nya medarbetare de närmaste tio åren. Det finns även i nuläget drygt 2 000 personer inom etableringsuppdraget registrerade hos Arbetsförmedlingen som arbetssökande inom fastighetsbranschen. Däribland drifttekniker, ingenjörer och servicetekniker.

Läs även: Tekniker och ingenjörer får snabbspår

– Det finns ett stort rekryteringsbehov inom fastighetsbranschen och samtidigt har vi många välutbildade personer som nu söker sig till Sverige. För Vision har det därför varit ett prioriterat arbete att komma fram till hur vi med hjälp av snabbspår kan bidra till att lösa den här ekvationen, säger Veronica Magnusson.

Snabbspåret inom fastighetsbranschen innebär att kompetensen hos nyanlända som har utbildning inom fastighetsteknik kartläggs, och parallellt med utbildning i svenska ska de nyanlända sedan bland annat få en kompletterande arbetsmarknadsutbildning. För ingenjörer ser snabbspåret likartat ut, men där ingår också att Universitets- och högskolerådet får i uppgift att bedöma den utländska utbildningen.

– Jag är övertygad om att många arbetsgivare ser möjligheterna med snabbspåren. Det som är viktigt att tänka på är att arbetsgivarna måste avsätta tillräckligt med tid och resurser för introduktion och att de medarbetare som ska jobba med handledning får rätt förutsättningar. Vision kommer självklart att följa detta noga, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar