Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lägeskoll i avtalsrörelsen

2016-04-20

Förhandlingar, varsel, hot om strejk men även klara avtal. Det är mycket som händer just nu under avtalsrörelsen och vision.se pratade med Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision, för att höra hur det går med Visions arbete i avtalsrörelse.

De senaste veckorna har flera olika fackförbund varslat om strejk, hamnat i konflikt, gått ut i strejk men även sett till så att nya avtal har skrivits. Avtalsrörelsen 2016 är intensiv och därför kollade vision.se läget med förhandlingschefen på Vision, Eva-Lotta Nilsson.

När andra förbund varslar om strejk eller går ut i strejk, hur påverkar det Visions avtalsrörelse?

– Det beror på inom vilket avtalsområde eller vilket av förbunden som är inblandade i varsel eller strejker. Är det inom avtalsområden där vi också har medlemmar så påverkas vi mer. Det som händer nu påverkar inte oss direkt men vi följer det noga. Ofta när det är avtalsrörelse så går det lugnt till och det mesta brukar lösa sig, men i år är det inte så. För vår del kan pågående förhandlingar stanna upp när det blir konflikter. Just nu förhandlar Vision med Svenska kyrkan, Arbetsgivaralliansen och Fastigo, säger Eva-Lotta Nilsson.

Vad menar du med att det stannar upp?

– Man vill helt enkelt se hur olika frågor löses innan man förhandlar vidare.

Vilka konflikter kan Vision bli påverkade av?

– Skulle det bli konflikt inom kommuner och landsting, eller något av de andra områdena där vi är motpart, så skulle vi naturligtvis påverkas. Men vi påverkas inte bara av konflikter utan det faktum att det pågår förhandlingar till exempel gällande villkor och där vi är med och påverkar.

Hur löper Visions avtalsrörelse på?

– Det går lite både och. På vissa ställen är det konstruktiva förhandlingar och på andra är det inte så konstruktivt, men vi brukar hitta lösningar. Allting löper på men vi är ännu inte klara, avslutar Eva-Lotta Nilsson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar