×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lägeskoll i avtalsrörelsen

2016-04-20

Förhandlingar, varsel, hot om strejk men även klara avtal. Det är mycket som händer just nu under avtalsrörelsen och vision.se pratade med Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision, för att höra hur det går med Visions arbete i avtalsrörelse.

De senaste veckorna har flera olika fackförbund varslat om strejk, hamnat i konflikt, gått ut i strejk men även sett till så att nya avtal har skrivits. Avtalsrörelsen 2016 är intensiv och därför kollade vision.se läget med förhandlingschefen på Vision, Eva-Lotta Nilsson.

När andra förbund varslar om strejk eller går ut i strejk, hur påverkar det Visions avtalsrörelse?

– Det beror på inom vilket avtalsområde eller vilket av förbunden som är inblandade i varsel eller strejker. Är det inom avtalsområden där vi också har medlemmar så påverkas vi mer. Det som händer nu påverkar inte oss direkt men vi följer det noga. Ofta när det är avtalsrörelse så går det lugnt till och det mesta brukar lösa sig, men i år är det inte så. För vår del kan pågående förhandlingar stanna upp när det blir konflikter. Just nu förhandlar Vision med Svenska kyrkan, Arbetsgivaralliansen och Fastigo, säger Eva-Lotta Nilsson.

Vad menar du med att det stannar upp?

– Man vill helt enkelt se hur olika frågor löses innan man förhandlar vidare.

Vilka konflikter kan Vision bli påverkade av?

– Skulle det bli konflikt inom kommuner och landsting, eller något av de andra områdena där vi är motpart, så skulle vi naturligtvis påverkas. Men vi påverkas inte bara av konflikter utan det faktum att det pågår förhandlingar till exempel gällande villkor och där vi är med och påverkar.

Hur löper Visions avtalsrörelse på?

– Det går lite både och. På vissa ställen är det konstruktiva förhandlingar och på andra är det inte så konstruktivt, men vi brukar hitta lösningar. Allting löper på men vi är ännu inte klara, avslutar Eva-Lotta Nilsson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  i förrgår kl 13:11

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Framgångar i nytt avtal med Arbetsgivaralliansen

Vision har tecknat nytt avtal för Skola/utbildning och Folkhögskola med Arbetsgivaralliansen. Nytt i avtalet är bland annat att föräldrar har rätt till föräldrapenningtillägg från och med första anställningsdagen.  2018-09-21

Ny överenskommelse för att hindra sänkt tjänstepension

Vision har tillsammans med övriga parter kommit överens om en lösning för att korrigera den sänkning av tjänstepensionen som främst drabbade äldre pensionärer tidigare i år.  2018-07-05

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb