Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kraftsamling för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro

2016-04-11

Regeringen vill mobilisera de aktörer som kan och vill arbeta för att bryta utvecklingen med de ökande sjuktalen i Sverige. På måndagen startade kraftsamlingen och Vision har redan påbörjat ett omfattande arbete för att förbättra arbetsvillkoren för sina medlemmar. 

I slutet av februari publicerade Vision en rapport som visar på att de allt hårdare arbetsvillkoren i välfärden slår hårt mot både kvinnor och män. Stress är den vanligaste orsaken till sjukskrivning och antalet stressrelaterade sjukfall ökar i snabb takt.

Läs hela rapporten här: #sjukstressigt

På måndagen bjöd socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler in till en kraftsamling för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro. Tanken med kraftsamlingen är att mobilisera de aktörer som kan och vill arbeta för att bryta utvecklingen med de ökande sjuktalen i Sverige.

– För att vi ska lyckas sänka sjuktalen behöver alla bidra. Nu samlar vi över 1000 representanter från de viktigaste aktörerna runt om i landet i den här frågan. Vi ska lära av varandra så att vi från alla håll kan arbeta på ett effektivt sätt för att hålla människor friska och i arbete, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Kraftsamling för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro

– Vi behöver alla hjälpas åt för att den arbetsrelaterade ohälsan ska minska och därför är det bra att regeringen tar det här initiativet. Många av Visions medlemmar jobbar i yrken där det är mycket vanligt med stressrelaterad ohälsa och därför har vi nyligen inlett ett omfattande arbete med just detta, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Det här går i linje med det som Vision påtalade i slutet av februari i rapporten "Sjukt stressigt", hur viktiga är dessa frågor?

– De är mycket viktiga, både för Visions medlemmar och för välfärden i stort. Bland de yrken som ligger högst när det gäller sjukskrivningar till följd av stress återfinns fyra av fem grupper inom välfärden. Det är inte rimligt att Visions medlemmar ska bli sjuka av sina jobb.

Vad gör Vision nu i dessa frågor?

– Vi har nyligen inlett ett omfattande arbete inom det här området. Målet är att förbättra arbetsvillkoren för Visions medlemmar så att de inte ska behöva ha det sjukt stressigt på jobbet. Det här gör vi genom att delta i diskussioner med politiker såväl på riks- som på lokal nivå, vi samtalar med arbetsgivare och vi vill ha igång ett omfattande arbete på våra arbetsplatser. Jag tror att det är på arbetsplatsen som mycket kan göras genom att medarbetarna identifierar och pratar om sina villkor och de utmaningar som finns, avslutar Veronica Magnusson.

Vision fick ett väldigt stort gensvar på den enkät om stress som gick ut till berörda medlemmar, då det kom in 10 000 enkätsvar.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar