Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Biblioteken får extra pengar

2016-04-11

Regeringen anslår 10,5 miljoner kronor extra till biblioteken i vårbudgeten. Satsningen görs bland annat för att stötta bibliotekens satsningar på nyanlända.

Regeringen kommer att betona bibliotekens roll som mötesplatser för människor med olika bakgrund och förutsättningar i vårbudgeten. 10,5 miljoner kronor kommer att avsättas för inköp av litteratur på andra språk än svenska. Enligt kulturminister Alice Bah Kuhnke så kommer det inte bli några nya krav på biblioteken och deras verksamhet.

– Jag vill verkligen betona att det här inte är något nytt uppdrag, vi förstärker det arbete som biblioteken redan gör, och många med den äran. Vi vill möte det engagemang och den vilja som finns, sa kulturministern till dn.se.

Läs mer: Biblioteken får tio miljoner extra

– Många bibliotek har fått ökade behov av olika former av media riktade till gruppen nyanlända. Det kan vara alltifrån tidningar och böcker på det egna språket, ordböcker, läromedel för att lära sig svenska och så vidare. Biblioteken är också naturliga mötesplatser och många nyanlända kommer därför till biblioteken. Många bibliotek har också själva eller tillsammans med andra aktörer som föreningar och studieförbund anordnat aktiviteter som till exempel språkcaféer och sagostunder, säger Ove Jansson, bibliotekschef i Tidaholm och Vice förbundsordförande i Vision, och fortsätter:

– Även om de extra miljonerna från staten är bra, så är det viktigare att det sätter ljuset på att biblioteken är en viktig del av samhällsstrukturen för nyanlända. Kanske kan det också få fler kommunpolitiker att se att biblioteken kan behöva extra medel för sina insatser för nyanlända.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar