×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hellre elak chef än lynnig

2016-04-22

Ny forskning visar att en elak chef är bättre än att hen bara är dum ibland. En lynnig chef gör medarbetare mer stressade och missnöjda med jobbet.

Tycker du att chefen är dum men konsekvent? Det är bättre än att chefen velar och är snäll ena stunden och elak i den andra. Det visar en amerikansk studie som Du och jobbet hänvisar till.

Anställda som har chefer som är konstant orättvisa är mindre stressade och mer tillfreds med jobbet än personer med oberäkneliga arbetsledare.

Undersökningen består av två delar, en del med laboratoriemätningar av stressnivåer hos deltagarna och en fältstudie där chefer och anställda i 95 företag i olika branscher studerades, skriver Du och jobbet.

Här kan du läsa mer om hur undersökningen gick till: Nyckfull chef värre än elak

Det visade sig att de som behandlades inkonsekvent hade de högsta stressnivåerna. Lägst hade de som blev behandlade rättvist hela tiden och mittemellan hamnade de som fick en dålig behandling hela tiden.

Sedan upprepade forskarna studien med en fältstudie och undersökte anställda inom handel, vård och IT, och deras chefer under en treveckorsperiod. Enligt den studien så var anställda med nyckfulla chefer mer benägna att vara stressade, de var mer otillfredsställda med jobbet och de upplevde mer känslomässig utmattning än de personer som behandlades dåligt hela tiden.

Enligt forskningsledaren Fedel Matta, vid Michigan State University, så uppskattar människor framför allt förutsägbarhet och konsekvens. Man föredrar en rimlig och rättvis behandling hela tiden och när det inte är möjligt så väljer man faktiskt en konsekvent dålig behandling framför en chef som skiftar humör.

Studien har publicerats i tidskriften American Management Journal.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

En arbetsplats för alla - tävla och vinn 5.000 kronor!

Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Skicka in ditt bidrag där du berättar vad just du har gjort för att bidra till En arbetsplats för alla. Tävlingen avslutas den 18 september.  2020-09-03

Så får du med semesterlugnet till jobbet

Har jobbstressen redan gjort sig påmind efter sommarens ledighet? Arbetsmiljötidningen Du & jobbet har pratat med ”stressdoktorn” och föreläsaren Tomas Danielsson för att få några råd hur du kan behålla sommarlugnet, även om arbetsvardagen har startat på allvar.  2020-08-10

Så får du en bättre arbetsmiljö vid köksbordet

Under våren är det många som har bytt kontoret till köksbordet. För att fortsatt minska risken för smittspridning av corona rekommenderar Folkhälsomyndigheten nu att de som har möjlighet att arbeta hemma fortsätter med det även under hösten. Ta del av forskares bästa tips på hur du bibehåller en bra arbetsmiljö i hemmet.  2020-08-11

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb