Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Arbetsvillkoren – en ödesfråga för socialtjänsten

2016-04-08

I onsdags träffades flera aktörer inom den sociala barn- och ungdomsvården för att prata om hur man kan förbättra detta område. Vision var självklart på plats.

För ett år sedan kallade regeringen flera aktörer till en nationell dialog kring den sociala barn- och ungdomsvården. Nu var det dags igen och denna gång var det Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) som höll i taktpinnen.

– Tanken med träffarna är att samla alla aktörer i detta område så att man kan förbättra det. När vi nu träffades kunde vi se att flera goda initiativ har tagits fram sedan senaste träffen. Exempelvis har introduktionen på arbetsplatserna blivit bättre och man har förstått att det behövs mer resurser till dessa verksamheter, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vad lyfte ni från Vision?

– Vi sa att vi tycker att det är bra att det finns en stor samsyn mellan alla aktörer inom området. Vi har kommit långt och det är bra. Vi pratade även om att personalomsättningen är alldeles för hög. Den måste få en stabilitet och man måste jobba mer med kompetensförsörjningen och rekryteringen inom dessa områden. Man måste även jobba hårt för att få personal att stanna och då krävs det att arbetsmiljön och arbetsvillkoren blir bättre.

Läs mer: #sjuktstressigt

– Vi lyfte även vår stora oro kring "sjukt stressigt". Vi berättade om den rapport som vi släppte i februari och att man måste jobba med arbetsmiljön, se till att det finns fler kollegor, fler chefer och att alla aktörer som är inblandade i detta område tar arbetsmiljöansvaret.

Fick ni något gehör från de som var där?

– Vi fick ett stort gehör och man bekräftade att man måste jobba hårdare med arbetsmiljön. Det var en bra start och jag hoppas att det kommer jobbas med det här under året, säger Veronica Magnusson.

Allting avslutades med att SKL skickade över stafettpinnen till Vision och Akademikerförbundet SSR.

– Ja, det blir vi som anordnar dialogmötet nästa år och jag ser fram emot allt arbete som kommer att ske under året, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar