Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Angeläget tillskott till IVO

2016-04-14

När vårbudgeten presenterades i onsdags blev det klart att kommuner och landsting får ett tillskott på tio miljarder kronor. Men även Inspektionen för vård och omsorg (IVO) får tio miljoner kronor. Det är ett angeläget tillskott, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision.

Vårbudgeten är presenterad och i den hittar vi att IVO får tio miljoner kronor i resurstillskott 2016. Detta på grund av att "ansökningar om att driva hem för vård och boende (HVB) har kraftigt ökat i och med att fler asylsökande kommer till Sverige. IVO ansvarar för tillståndsgivningen av HVB-hem och tillsyn inom den sociala- barn och ungdomsvården, psykiatrin och primärvården. Myndigheten får ett resurstillskott om 10 miljoner kronor 2016 för att bemöta den ökade arbetsbelastningen. Regeringen är angelägen om att Inspektionen för vård och omsorg ska ha förutsättningar att fullgöra sitt uppdrag och avser återkomma i budgetpropositionen för 2017", skriver regeringen.

– Det är ett angeläget tillskott från regeringen. Visions medlemmar har gett uttryck oro för att myndigheterna inte ska hinna med att inspektera i den utsträckning och på det sätt som behövs. Inspektionerna ses som ett sätt att stärka kvaliteten i verksamheterna inom ett område där vi har sett exempel på oseriösa aktörer. Vision har tidigare påpekat detta till ministern - bland annat i samband med ett möte om situationen på HVB, i början av februari, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision.

Läs mer: Fler kollegor behövs i välfärden

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar