×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision firar fyra år

2015-09-02

I dag onsdag firar Vision fyra år. Vision.se passade då på att fråga Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, vad som har hänt under dessa fyra år och vad hon tror att vi skulle prata om när vi sätter oss ner igen om fyra år.

Fakta

Fakta:

• Sedan Vision bildades (september 2011), har 61 600 personer valt att gå med i Vision, av dessa är nära 47 400 yrkesverksamma och ca 14 200 studenter. Siffran avser september 2011 till och med augusti i år.

• Vision får in allt fler unga medlemmar, förra året var ca 30 % av nya medlemmarna under 30 år.

• Ungefärlig nettoökning för Vision de senaste 4 åren: ca 10 700 medlemmar (drygt 6 % nettoökning).

För fyra år sedan ändrade SKTF namnet till Vision och mycket har hänt sedan dess.

Men vad har då hänt?

– Massor! På många sätt var namnbytet en bekräftelse på att vi har gjort ett stort förändringsarbete i förbundet, då vi har blivit moderna och relevanta på arbetsplatser för våra medlemmar och för att nya ska välja oss. Under de här fyra åren har det hänt flera stora och små saker som har gjort skillnad för våra medlemmar och det har varit väldigt häftigt, säger Veronica Magnusson.

Är det något speciellt som vi ska vara extra stolta över?

– En stor sak är att vi fick fokus på de strukturella löneskillnaderna och visade på att våra medlemmar har lägre lön på grund av att de arbetar i kvinnodominerade branscher och att detta inte är okej. Den frågan är tyvärr inte löst men vi har lyckats få upp den på dagordningen och det finns ett medvetande kring frågan, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Jag är också väldigt stolt över alla de gånger vi får fokus på våra medlemmars förutsättningar för att göra sitt jobb. När vi lyckas peka på att deras arbetsgivare behöver se till att våra medlemmar har de rätta möjligheterna att göra sitt jobb och leverera den välfärd som alla vill ha. Varje medlem och förtroendevald är Vision på något sätt och det är allas insatser under de här fyra åren som bidragit till något bra.

För de medlemmar som inte vet om varför Vision ändrade namn från SKTF, kan du inte förklara lite varför?

– Det var dags att byta namn. Det var många som inte visste vad SKTF stod för och det var många som inte kände igen sig i det gamla namnet, eftersom vi har medlemmar inom privata bolag, i kyrkan och i kommun och landsting. Den bredden och kraften märktes inte i det tidigare namnet. Vi behövde ett nytt namn att samlas inom och jag tycker att det var en viktig manifestation som vi gjorde i och med namnbytet, säger Veronica Magnusson.

Framtiden då, om vi sätter oss ner här om fyra år, vad tror du har hänt då?

– Då har vi gått från att bygga Vision till att vara Vision. Det jag vill att man ska förknippa oss med är att vi ett professionellt fackförbund, att vi ger trygghet men också har handlingskraft. Att vi verkligen finns där och kan stödja medlemmarna till den förändringen som den behöver i sitt arbetsliv. Vi ska även ha åstadkommit resultat i ett antal frågor som är viktiga för våra medlemmar i det yrket och på den arbetsplats som de befinner sig på. Jag vill också att vi fortsätter att utvecklas och se till att vi är relevanta för hur arbetslivet och arbetsmarknaden ser ut då. Vi ska finnas där medlemmar är och vi ska ha vuxit ännu mer i medlemsantal, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb