×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stress på jobbet ökar visar ny undersökning

2015-09-17

Enligt en ny undersökning så anser mer än hälften av alla sysselsatta att stressen på jobbet har ökat de senaste åren.

I juni i år gjordes en undersökning som visar att stressen på jobbet ökar. Det är kvinnor som står för den största upplevelsen av ökad stress, enligt undersökningen. Den genomfördes med hjälp av telefonintervjuer bland 1 000 slumpmässigt valda personer mellan 20 och 65 år som arbetade heltid.

Det är dubbelt så många kvinnor som män som upplever att stressen ökat det senaste året och det gäller kvinnor i alla åldrar.

– Det är också påtagligt större ökning av sjukfrånvaron bland kvinnor, påpekar Thomas Abrahamsson, områdeschef på Länsförsäkringar. Kvinnor är mer utsatta både hemma och på jobbet, till arbetet.se.

Enligt undersökningen kan detta delvis handla om den könssegregerade arbetsmarknaden, där kvinnor i högre utsträckning arbetar i branscher där pressen har ökat, exempelvis förskollärare, lärare, barnmorskor och vårdbiträden.

– En andra förklaring kan vara den icke jämställda fördelningen av hem- och omsorgsarbete. Kvinnor tar det stora ansvaret i hemmen, inte bara för barnen utan också för äldre anhöriga. Ju större börda man har hemma, desto mer tenderar också stressen att öka på jobbet, eftersom man helt enkelt får svårare att få tiden att räcka till, säger Thomas Abrahamsson.

Undersökningen visar också att tre av tio arbetsgivare anser sig ha hög kompetens när det gäller hantering av psykisk ohälsa bland de anställda. När det gäller anställda så tvivlar nästan sju av tio på arbetsgivarens förmåga när det gäller att hantera stressrelaterade problem på arbetsplatsen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  2020-02-24

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  2020-02-19

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb