×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Större fokus behövs på de förebyggande åtgärderna

2015-09-23

I dag onsdag presenterade regeringen ett förslag som ger arbetsgivarna ett större ansvar för att stoppa de ökande sjukskrivningarna. Det är ett steg i rätt riktning, anser Vision.

De senaste åren har statistiken över antalet sjukskrivna pekat uppåt och i dag presenterade regeringen ett förslag som ger arbetsgivarna ett större ansvar för att stoppa detta.

– Vi kan aldrig acceptera att människor blir sjuka av sina jobb. Det är bra att regeringen nu ger tydliga besked om att arbetsgivarna måste ta sitt ansvar, men jag hade gärna sett ett ännu större fokus på arbetsgivarnas ansvar för det förebyggande arbetet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Visions medlemmar i välfärden är några av de som drabbas hårt och en yrkesgrupp som sticker ut är socialsekreterare. De finns i den officiella statistiken över gruppen där sjuktalen stigit allra mest, med 21 procent mellan 2012 och 2014.

– Vi vet från våra undersökningar att många medlemmar inom socialt arbete har en ohållbar arbetssituation. Det handlar om en orimlig arbetsbelastning, bristande introduktion, chefer som inte har tid att leda och it-stöd som krånglar. Här måste arbetsgivaren ta ett större ansvar för att förbättra situationen och förebygga sjukskrivningar. Det handlar bland annat om ett bättre samarbete med företagshälsovården, säger Veronica Magnusson.

Chefer inom välfärden, bibliotekspersonal, behandlingsassistenter och medarbetare i kyrkan tillhör de grupper som ligger högt i statistiken över sjuktalen.

– Det här är en utveckling som vi måste hjälpas åt att vända och Vision är självklart en del i det arbetet. Bland annat deltar vi i de samtal som regeringen har med arbetsmarknadens parter och vi lyfter frågan i våra samtal med arbetsgivarna, säger Veronica Magnusson.

 Läs även: Vi kan aldrig acceptera att människor blir sjuka av sina jobb

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Veronica Magnusson: "Alla som arbetar med barn måste få förutsättningar att tillgodose barnens rättigheter"

Den 4 februari inleder Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Barnkonventionsdagen tillsammans med JP Infonets VD Jörgen Palmberg.  2019-12-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb