×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Snabbutbilda medicinska sekreterare – fel väg att gå

2015-09-21

Att medicinska sekreterare är ett bristyrke är inget nytt och för att lösa en del av problemet har Region Jämtland Härjedalen beslutat att snabbutbilda ett antal medarbetare på 13 veckor. Detta har väckt starka reaktioner. 

Det arbetar runt 200 medicinska sekreterare i Region Jämtland Härjedalen och till våren kan det komma 15 nya kollegor som har snabbutbildats under 13 veckor. Utbildningen är öppen för anställda inom Region JH och de som antas erbjuds en studielön. Men protesterna mot regionledningens planer är intensiva bland de som arbetar som medicinska sekreterare i länets sjukvård, skriver ÖP.se.

– Vi behöver kompetenta medicinska sekreterare som är korrekt utbildade. Det är viktigt för patientsäkerheten. Det är mycket som fattas i en 13-veckors utbildning och det är fel att man ska få kalla sig medicinsk sekreterare efter en så kort utbildning, säger Bodil Göransson, medicinsk sekreterare på ögonmottagningen på Östersunds sjukhus, till ÖP.se.

Läs även: 10 goda råd för effektiv vårdadministration

– Medicinska sekreterare är en profession som alla andra inom sjukvården och de behöver ha en hög utbildning och vissa grundkunskaper för att kunna bidra på det sättet som de gör och kan. Då känns det här som fel väg att gå. Yrket ska utvecklas i stället för att man ska behöva göra snabba insatser som kan leda till problem längre fram, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vad måste man då göra?

– Arbetsgivaren måste ha en långsiktig planering för kompetensförsörjningen och trycka på att det ska finnas tillräckligt många som utbildas, men också se till att vara en attraktiv arbetsgivare så att folk vill utbilda sig till medicinsk sekreterare. Sedan får man inte tumma på patientsäkerheten. Det är något som våra medlemmar i yrket ofta lyfter och är oroliga för, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Medicinsk sekreterare måste bli sedda som den profession som den är och det går inte att snabbutbilda dem. Det skulle man inte göra med andra yrkesgrupper, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  2019-10-08

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb