×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringens budget – så berörs Visions medlemmar

2015-09-21

Budgeten för 2016 presenterades i dag och här är några av de förslag som berör några av Visions medlemmar.

På måndagen presenterade regeringen budgeten för 2016. Ett viktigt förslag som berör några av Visions medlemmar är att en miljard under fyra år satsas på socialtjänsten.

Läs mer: En miljard skäl att prata socialtjänst

– När jag tar del av budgetförslagen så konstaterar jag att det nu finns ett nationellt fokus på våra medlemmars förutsättningar att göra ett professionellt jobb. Det är välkommet! säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Investeringar för nyanlända. Vision är med i arbetet om snabbspår för att få nyanlända akademiker snabbare i arbete. Här tar regeringen några kliv framåt och föreslår en satsning på mer pengar till kommunerna för mottagande av asylsökande.

Läs mer här: Arbetsmarknadspolitiska satsningar i budgetpropositionen för 2016

Läs även: Vision kan bidra till jobb för nyanlända

Det kommer att satsas på utbildning inom äldrevården där Vision organiserar cheferna. Regeringen skriver så här i ett pressmeddelande:

– För en kunskapssatsning till verksamheter inom äldre- och funktionshinderomsorgen avsätts 200 miljoner kronor 2016. Satsningen möjliggör stöd till kommunerna att fortsätta kompetensutveckla sin personal bland annat vad gäller fallolyckor och demensvård.

En annan satsning som påverkar Visions medlemmar är att en extra miljard kronor avsätts till landstingen.

Läs även: Vi satsar nu ytterligare en miljard på landstingen

– Jag är glad att våra medlemmars arbetsvillkor uppmärksammas i budgetförslaget. Nu hoppas jag att de pengar som tillförs kommuner, landsting och regioner verkligen används för att förbättra situationen på våra arbetsplatser, säger Veronica Magnusson.

I budgeten gör regeringen också en prognos för lönetillväxten.

– Jag kan notera att för 2016-18 lägger man en lönetillväxt på 3-3,5 procent som generellt sett är ganska högt. Den ligger dock faktiskt nära prognosen som Riksbanken lägger. Det verkar som Riksbanken och regeringen har den här samsynen med en högre löneprognos för att man ska klara inflationsmålet på två procent, säger Robert Bergqvist, SEB:s chefsekonom, till TT.

"Det känns främmande"

– Det indikerar väl att man vill visa sitt indirekta stöd för inflationsmålet och därigenom sända en signal till arbetsmarknadspartner att teckna löneavtal så att vi klarar inflationsmålet på två procent. Sedan är det en helt annan sak var de här avtalen landar. De arbetsgivare jag träffar lyfter på ögonbrynen när man säger att lönerna ska växa på upp till 3,5 procent. Det känns lite främmande, säger Robert Bergqvist.

Här kan ni läsa vad TCO säger om budgeten 2016: Ris och ros till regeringen från TCO

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

5 tips för arbetsmiljöarbete i oroliga tider

Se till att ha någon form av krisgrupp i ordning, upprätta en handlingsplan och kommunicera tidigt och tydligt, lyder några av tipsen. Suntarbetsliv har tagit fram 5 användbara tips för att hålla igång arbetsmiljöarbetet i coronatider.  2020-03-18

Medlemsenheten begränsar sin telefontid

Just nu är det många som hör av sig till medlemsenheten. Med anledning av det rådande läget har vi begränsad möjlighet att erbjuda samtal med en handläggare. Har du mailat oss och väntar på svar? Våra handläggare arbetar för fullt för att ge er svar så fort de bara kan.  för 4 dagar sedan

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  2020-02-24

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  2020-02-19

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb