×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringens budget – så berörs Visions medlemmar

2015-09-21

Budgeten för 2016 presenterades i dag och här är några av de förslag som berör några av Visions medlemmar.

På måndagen presenterade regeringen budgeten för 2016. Ett viktigt förslag som berör några av Visions medlemmar är att en miljard under fyra år satsas på socialtjänsten.

Läs mer: En miljard skäl att prata socialtjänst

– När jag tar del av budgetförslagen så konstaterar jag att det nu finns ett nationellt fokus på våra medlemmars förutsättningar att göra ett professionellt jobb. Det är välkommet! säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Investeringar för nyanlända. Vision är med i arbetet om snabbspår för att få nyanlända akademiker snabbare i arbete. Här tar regeringen några kliv framåt och föreslår en satsning på mer pengar till kommunerna för mottagande av asylsökande.

Läs mer här: Arbetsmarknadspolitiska satsningar i budgetpropositionen för 2016

Läs även: Vision kan bidra till jobb för nyanlända

Det kommer att satsas på utbildning inom äldrevården där Vision organiserar cheferna. Regeringen skriver så här i ett pressmeddelande:

– För en kunskapssatsning till verksamheter inom äldre- och funktionshinderomsorgen avsätts 200 miljoner kronor 2016. Satsningen möjliggör stöd till kommunerna att fortsätta kompetensutveckla sin personal bland annat vad gäller fallolyckor och demensvård.

En annan satsning som påverkar Visions medlemmar är att en extra miljard kronor avsätts till landstingen.

Läs även: Vi satsar nu ytterligare en miljard på landstingen

– Jag är glad att våra medlemmars arbetsvillkor uppmärksammas i budgetförslaget. Nu hoppas jag att de pengar som tillförs kommuner, landsting och regioner verkligen används för att förbättra situationen på våra arbetsplatser, säger Veronica Magnusson.

I budgeten gör regeringen också en prognos för lönetillväxten.

– Jag kan notera att för 2016-18 lägger man en lönetillväxt på 3-3,5 procent som generellt sett är ganska högt. Den ligger dock faktiskt nära prognosen som Riksbanken lägger. Det verkar som Riksbanken och regeringen har den här samsynen med en högre löneprognos för att man ska klara inflationsmålet på två procent, säger Robert Bergqvist, SEB:s chefsekonom, till TT.

"Det känns främmande"

– Det indikerar väl att man vill visa sitt indirekta stöd för inflationsmålet och därigenom sända en signal till arbetsmarknadspartner att teckna löneavtal så att vi klarar inflationsmålet på två procent. Sedan är det en helt annan sak var de här avtalen landar. De arbetsgivare jag träffar lyfter på ögonbrynen när man säger att lönerna ska växa på upp till 3,5 procent. Det känns lite främmande, säger Robert Bergqvist.

Här kan ni läsa vad TCO säger om budgeten 2016: Ris och ros till regeringen från TCO

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb