×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ohälsosam stress på jobbet ska granskas – Vision välkomnar granskningen

2015-09-04

Arbetsmiljöverket och 30 europeiska länder startar nu den EU-initierade informationskampanjen Friska arbetsplatser förebygger stress. Dessutom kommer Arbetsmiljöverket att utföra runt 2 000 inspektioner för att kontrollera om arbetsgivarna arbetar förebyggande med ohälsosam stress.

Sedan två år tillbaka har stress och psykiska påfrestningar blivit en av de vanligaste formerna av besvär på jobbet bland svenskar, enligt Arbetsmiljöverkets senaste rapport.

– Stressen innebär både många månaders sjukskrivning och stort lidande för den som drabbas, men den leder också till höga kostnader för arbetsgivare och samhället, säger Britt-Marie Henriksson, projektledare vid Arbetsmiljöverket, i ett pressmeddelande.

På EU-nivå är även ohälsosam stress på arbetsplatsen ett omfattande problem och därför görs denna kampanj även i Europa.

Läs mer om kampanjen: Ohälsosam stress på jobbet granskas

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson välkomnar denna granskning och påtalar att detta är något Vision känner igen från sina medlemmars arbetsplatser.

– Detta är väldigt välkommet, eftersom det som de listar som är ohälsosam stress är något som vi ser är ganska vanligt hos våra medlemmar. Exempelvis snäva tidsramar i förhållande till arbetsbördan, dålig planering, it-strul och svagt stöd från ledningen. Detta är alarmerande, att man ska kunna göra sitt jobb på bästa sätt men även ha hälsan i behåll. Därför måste arbetsgivaren ta detta på allvar, säger Veronica Magnusson.

Är det något speciellt yrkesområde bland Visions medlemmar som är extra utsatta?

– Det vi vet är att första linjens chefer och våra medlemmar inom socialt arbete beskriver nästan exakt dessa faktorer från sin arbetsplats. Men jag tror att det är många av våra yrkesgrupper som känner igen sig i detta och då är det väldigt viktigt att lyfta detta på arbetsplatsen, för att kunna motverka den här ohälsosamma stressen.

Vad behövs det göras för att det ska bli bättre?

– Jag tror att det är jätteviktigt att man identifierar att det finns problem. Vissa saker går att åtgärda inom befintliga ramar, exempelvis när det gäller att få tydligare ledarskap eller it-strul. Man måste ta tag i dessa problem och se att man tjänar på att göra dessa insatser för att det ska bli bättre. Man ska lyfta det på arbetsplatsen, med sin chef så att de kan lyfta det högre upp.

Här finns en checklista för att undvika stress på jobbet

Vad gör Vision för att hjälpa till?

– Vi beskriver situationen och föreslår åtgärder på olika sätt. Vi har anpassade åtgärder, men ofta snarlika, för exempelvis chefer eller de som jobbar inom socialt område som man kan använda för att förbättra arbetsmiljön. Men sedan måste vi även på lokalfackligt håll visa handlingskraft när det blir ohållbart. Vi gör mycket och vi ska göra mycket eftersom det handlar om våra medlemmars förutsättningar på jobbet och möjligheter att ha ett bra arbetsliv, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb