×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt flextidsavtal i Tranås

2015-09-01

Efter flera års hårt arbete har nu Vision i Tranås lyckats att få till ett nytt flextidsavtal för de som arbetar inom kommunen. Li Ohlson, Ordförande/HSO – Vision Tranås Kommunavdelning, berättar mer om den fackliga framgången.

Sedan 2006 har det funnits ett flextidsavtal inom Tranås kommun som har fungerat lite sådär, enligt Li Ohlson, Vision Tranås. Man har tillämpat det på olika sätt i enheterna och direktiven har varit blandade. Men nu i förra veckan lyckades man få till ett nytt avtal med arbetsgivaren.

– I det gamla avtalet så var arbetstiderna och flextiderna anpassade efter växelns öppettider. Det var generösa flextidsramar men både medlemmar i Vision och arbetsgivare märkte att avtalet var omodernt och inte attraktivt för de nyanställda. Sedan har man missbrukat flextiden och det har varit flera diskussioner mellan arbetsgivare, arbetstagare och facket. Det slipper vi nu med det nya avtalet, säger Li Ohlson.

För fyra år tog Vision upp problematiken med arbetsgivaren och kom gemensamt fram till att ett nytt avtal skulle arbetas fram. Ett förslag till nytt flextidsavtal presenterades i höstas, men det förslaget var inte helt förankrat hos arbetsgivaren, arbetstagare eller fack och innebar vissa försämringar.

– Då blev det kalabalik eftersom avtalet var mycket sämre än tidigare. Då satte man sig ner igen med en ny arbetsgrupp för att få fram ett nytt avtal som blev bättre och det skrev vi nu på i förra veckan.

Läs även: Fina fackliga framgångar i Upplands Väsby

En viktig punkt i det nya avtalet är tillgängligheten.

– När man är på jobbet så är man där för att jobba och man ska veta när det är folk på plats. Det är alltså verksamheten som styr möjligheten för flex. Det ska inte gå att dra hem när man vill utan man måste diskutera det med chefen och komma fram till vilken tid det går bra att flexa, säger Li.

Är ni nöjda med det nya avtalet?

– Det har varit en lång resa och vi är nöjda. Vi har kommit en bra bit på vägen och det har blivit ett tydligare avtal. Nu får de olika grupperna ute på arbetsplatserna diskutera vilka kan ta del av det nya avtalet, avslutar Li Ohlson.

Har du något tips om en facklig framgång? Hör av dig till Visions webbreporter på josef.bengtsson@vision.se eller 08 789 64 45.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb