×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö – efterlängtat besked

2015-09-22

Arbetsmiljöverket har beslutat om en ny föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö. I föreskriften ingår bland annat regler om arbetsbelastning, arbetstider och kränkande särbehandling och målet är att minska den arbetsrelaterade ohälsan.

I dag onsdag har Arbetsmiljöverket antagit en ny föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö. Den handlar om stress, konflikter, mobbning och arbetstiden förläggning och den kommer att träda i kraft i mars 2016.

Läs mer om föreskriften här.

– Den organisatoriska och sociala arbetsmiljön har en mycket stor betydelse för Visions medlemmar, men har varit svårt att komma åt och påverka när det har saknats en föreskrift att stödja sig på i arbetet med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Vilket har varit ett problem både för skyddsombud och för chefer. Därför är dagens besked mycket efterlängtat och något Vision under de senaste tre åren arbetet målinriktat med för att det ska bli verklighet, säger Carola Löfstrand, ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor i Vision.

Drygt 70 procent av antalet anmälda arbetssjukdomar beror på brister i den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Bakomliggande orsaker kan vara för hög arbetstakt och problem i relationer på arbetsplatsen, som samarbetsproblem och mobbning.

– Att så många blir sjuka på jobbet av de här orsakerna är oacceptabelt. Därför är det positivt att vi idag fattat beslut om en ny föreskrift, som sätter fokus på vikten av att minska ohälsan av de här orsakerna på våra arbetsplatser, säger Erna Zelmin Ekenhem, generaldirektör för Arbetsmiljöverket, i ett pressmeddelande.

– Arbetsgivarna behöver prioritera arbetsmiljöarbetet ännu mer för att vända utvecklingen. Att färre blir sjuka på jobbet är bra både för de enskilda individerna, men också för arbetsgivarna och för samhället i stort i form av minskade kostnader för bland annat sjukskrivningar.

TCO välkomnar även föreskriften, men ser även brister i föreskriften.

– Det är ett glädjande besked och ett första steg mot att ta itu med den här typen av arbetsmiljöproblem. Att de här problemen erkänns – och att man utgår från strukturen och organisationen på arbetsplatsen snarare än att söka orsaken hos den drabbade personen – innebär att det nu finns goda möjligheter att bygga vidare så att framtidens arbetsplatser blir bättre. Det tjänar både arbetsgivarna och arbetstagarna på, säger Eva Nordmark, ordförande TCO, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Naturligtvis hade det varit bra om föreskrifterna hade blivit mer effektiva, genom exempelvis sanktionsavgifter. Jag tror däremot att bara det faktum att vi nu får nya bestämmelser kommer att göra skillnad. För TCO är det självklart att man ska må bra på jobbet, säger Eva Nordmark.

Läs även: 10 råd för att förebygga mobbning på arbetsplatsen

Här kan ni även läsa lite mer tankar från Carola Löfstrand

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Veronica Magnusson: "Alla som arbetar med barn måste få förutsättningar att tillgodose barnens rättigheter"

Den 4 februari inleder Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Barnkonventionsdagen tillsammans med JP Infonets VD Jörgen Palmberg.  2019-12-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb