×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nationell samordnare besöker socialtjänsten i 50 kommuner

2015-09-09

Den nationella samordnaren för den sociala barn- och ungdomsvården, Cecilia Grefve, kommer att besöka 50 kommuner under det kommande året. Vid besöket kommer hon att träffa både kommunledningen och fackliga organisationer.

Målet för den nationella samordnaren är att "genom dialog med kommunala företrädare och med andra aktörer driva på utvecklingen till en social barn- och ungdomsvård med god kvalitet där barn och unga får det stöd och den hjälp som de behöver".

För Vision är besöken en bra möjlighet att visa att vi finns i alla kommuner och att vi är engagerade i frågor som rör socialtjänstens utveckling. En som nu förbereder ett besök är Sonia Koppen, förtroendevald i Vision Göteborg.

– I samband med Cecilias Grefves besök i stadsdelarna Angered och Centrum kommer Vision att ha medlemsmöten för att ge medlemmarna möjlighet att framföra sina tankar, berättar Sonia. Att förutsättningarna inom socialtjänsten brister är dock ingen ny fråga för oss. Vi vet vilka åtgärder som behövs vilket jag kommer att betona i mötet med Cecilia Grefve, säger Sonia Koppen och fortsätter:

– I Göteborg har arbetsgivare och fack sedan 2012 arbetat med att se över vilka åtgärder som behövs för att komma tillrätta med problematiken inom socialtjänsten. Det är hög tid att de genomförs, menar Sonia.

Jobbar du en kommun som kommer att få besök? Ta tillfället att föra fram Visions syn på villkoren i socialtjänsten. Även om du själv inte jobbar i socialtjänsten har du som förtroendevald ofta en bra bild av läget.

• Ordna ett fikamöte för de som jobbar med barn och unga i socialtjänsten och prata om vad de ser för problem, men också idéer till lösningar.

• Kontakta någon chef som är inblandad i besöket och säg till att Vision vill träffa den nationella samordnaren. Vänta inte på en inbjudan.

• Kontakta gärna Visions regionala center för stöd inför mötet.

Vill du veta mer om Cecilia Grefve, följ hennes blogg socialbarnungdom.se eller på twitter @SocialBarnUng. Gå gärna in på Framtidensocialtjanst.se och diskutera vidare hur vi bygger framtidens socialtjänst.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Hur kan en påverka för att få fler semesterdagar?

Nu är när jobbhösten har börjat på allvar så kanske du känner att semestern var alldeles för kort? Här kommer ett tips på hur du kan få fler semesterdagar till nästa år.  för 5 timmar sedan

Ulrika Westerlund.

”Framtidens socialtjänstlag ska vara sammanhållen och framåtsyftande”

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Ulrika Westerlund (L) vad hon tycker är viktigt.  2018-07-13

Per-Olof Forsblom

”Socialarbetarnas kompetens måste tillvaratas”

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Per-Olof Forsblom (V) vad han tycker är viktigt.  2018-07-11

Så får du en stressfri semester

Har du inte gått på semester än? Eller är du på semester men har svårt att koppla av? Här kommer 7 tips för en stressfri semester.  2018-07-11

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb