×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krångliga bygglov pressar personalen

2015-09-23, Tidningenvision.se

Underbemannade och med växande ärendehögar. Så ser situationen ut i flera kommuner där bygglovshandläggare inte klarar lagens krav om att ge bygglovsbesked inom tio veckor.

I maj 2011 trädde en ny plan- och bygglag i kraft. Tanken var att förenkla bygglovsprocessen och den sökande skulle inte behöva vänta mer än tio veckor på ett beslut. Men den nya lagen innebar också att ansökningarna blev mer omfattande, vilket ställer större krav på bygglovhandläggarna.

– Nu tar varje ärende cirka 20–25 procent längre tid, men vi har inte fått mer resurser. Den stora delen av våra ärenden har vi inga möjligheter att klara inom tio veckor. Vi skulle behöva en person till, men det finns det inte utrymme för i budgeten, säger Leif Johnsson, bygglovshandläggare i Skellefteå och ordförande i Föreningen Sveriges Bygglovgranskare och Byggnadsnämndssekreterare.

Och det är inte bara i Skellefteå man går på knäna. Växande högar av bygglovsansökningar gör att det finns mycket frustration bland handläggare runt om i landet, enligt Leif Johnsson.

En förklaring till det pressade läget är att lagen är uddlös, menar han. Den kommun som inte klarar gränsen på tio veckor riskerar nämligen inget straff eller andra sanktioner.

– För många kommuner är det ingen stor sak att inte leva upp till lagen. Därför tycker man inte heller att man behöver anställa fler handläggare, säger han.

Bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan (MP) har signalerat att en översyn av plan- och bygglagen är på gång för att snabba på bygglovsbeskeden. Tanken har framförts att införa sanktioner mot de kommuner som inte ger bygglov i tid.

Leif Johnsson ser både för- och nackdelar med en sådan modell.

– Det kan leda till att kommunerna får press på sig och förhoppningsvis anställer fler handläggare för att klara tidsgränserna. Men om de inte gör det blir det ännu större tryck på personalen, säger han. 

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Nyheter

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Ny överenskommelse för att hindra sänkt tjänstepension

Vision har tillsammans med övriga parter kommit överens om en lösning för att korrigera den sänkning av tjänstepensionen som främst drabbade äldre pensionärer tidigare i år.  2018-07-05

Förbättringar i de kommunala tjänstepensionsavtalen

OFRs kommunala förbundsområden, AkademikerAlliansen och Kommunal har kommit överens med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Pacta om förbättringar i de kommunala tjänstepensionsavtalen.  2017-05-09

Nytt treårigt avtal med fokus på bättre löneprocesser

Vision, Akademikerförbundet SSR, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Arbetsgivareförbundet Pacta har i dag kommit överens om ett nytt kollektivavtal för cirka 150 000 anställda i kommuner, landsting, regioner och kommunala bolag.  2017-04-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb