×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hårt arbete av förtroendevalda gav fler lediga dagar

2015-09-02

I fem år har Visions förtroendevalda i Landstinget Västernorrland försökt att få till möjligheten för anställda att växla sitt semesterdagstillägg mot flera lediga dagar. Nu har äntligen det hårda arbetet gett frukt då Landstinget Västernorrland har gått med på avtalet.

Fakta

Fakta: Växling av semesterdagstillägget

Lokala kollektivavtal kan ge anställda möjlighet att byta semesterdagstillägget mot fler semesterdagar. Vanligast är att de som har 25 semesterdagar får fem extra dagar och de som har 31-32 semesterdagar får sex dagar. Över 100 kommuner och ett landsting har tecknat sådana kollektivavtal.

Sedan 2010 har Visions landstingsavdelning i Västernorrland kämpat för att få till möjligheten att anställda ska kunna växla sitt semesterdagstillägg mot flera lediga dagar. Nu har äntligen arbetsgivaren gått med på avtalet och en prövoperiod på två år inleds efter årsskiftet.

– Det verkar som att vi är det första landstinget som tecknar detta avtal. Möjligheten har funnits i fem år och vi har jobbat på för att få till ett avtal, men landstinget har inte velat prova detta, förrän nu. Jag är inne på min fjärde förhandlingschef och nu finns det äntligen en öppning, säger en glad Gudrun Kornijenko, ordförande i landstingsavdelningen.

Gudrun Kornijenko

Landstingen har sedan tidigare ett stort semesterberg och enligt Gudrun Kornijenko är det troligtvis det som har varit stötestenen i det hela.

– Jag tror att det är där problemet har legat. De ansåg att de anställda hade för mycket sparad semester, säger Gudrun Kornijenko.

Hur känns det att äntligen få gehör på ert arbete?

– Det känns underbart och vi är glada att vi inte har tröttnat utan hela tiden tagit upp frågan och aldrig släppt den. Sedan hade vi ett väldigt bra samarbete med den nya förhandlingschefen och det är jag tacksam över.

Vilka tror du att detta avtal gynnar?

– Det finns ett värde för alla anställda men troligtvis så gynnar det här småbarnsföräldrar och äldre medlemmar. Jag har pratat med en medlem som sa att nu kan hen göra en arbetstidsförkortning. Annars har det varit väldigt positivt från alla medlemmar och de har velat att vi ska driva på frågan, säger Gudrun Kornijenko.

– Man ska aldrig ge upp, utan man ska tänka att om det inte går i dag så går det kanske i morgon. Det gäller att ha ett engagemang och en vilja att fortsätta att driva en fråga, avslutar Gudrun Kornijenko.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb