×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Fackliga organisationer är en väldigt viktigt röst i Europa”

2015-09-30

I måndags åkte Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tillsammans med övriga delegater i TCO-gruppen till Paris för att lyfta flera frågor på Europafackets kongress.

Organisering, jämställdhet och jobbskapande, det är några frågor som Veronica Magnusson och övriga delegater i TCO-gruppen ska lyfta under Europafackets kongress i Paris. Vision.se ringde upp Veronica Magnusson för att höra hur det är i Paris.

– Det som är väldigt tydligt är att fackliga organisationer är en väldigt viktig röst i Europa. Det är här vi kan lyfta fram perspektiven för de anställda i Europa och se till att vi i stora drag säger samma sak i Europa. Det är väldigt viktigt att vi har ett bra samarbete och dessa dagar är ett bra tillfälle att knyta kontakter och dela erfarenheter. Man får höra hur det fungerar i andra länder och får bra kunskaper att ta med sig hem. Ska man se EU som ett fredsprojekt så är det väldigt viktigt att vi är enade och kan samarbeta, säger Veronica Magnusson.

Europafacket har kongress vart fjärde år och då tar man upp vilka frågor som man ska försöka jobba med på europeisk nivå och detta påverkar Visions medlemmar.

Läs även: LO och TCO visar vägen för EU-fack

– Ungefär hälften av alla beslut som fattas i kommuner, landsting och regioner påverkas av EU. Om vi inte är med och påverkar på den europeiska arenan så kan förutsättningarna på jobbet försämras för Visions medlemmar. Vi påverkas av det som sker i Europa och det är bland annat via Europafacket, med ungefär 50 miljoner medlemmar, som vi kan påverka politiken och förhandla med arbetsgivarna för att stärka arbetstagares rättigheter i Europa, säger Veronica Magnusson.

– Vi har nyligen tagit ett beslut kring flytkingfrågan där vi vill se ett bättre flyktingmottagande i Europa, säger Veronica Magnusson.

Läs mer här: Eva Nordmark (TCO): De europeiska facken är enade i flyktingfrågan

I går tisdag fick Veronica Magnusson chansen att prata om vikten av introduktionen för unga.

– Jag gjorde ett inlägg i går där jag bland annat tog upp det studentmedarbetaravtal som vi har och sa att det är ett bra exempel för att få in unga på arbetsmarknaden.

Kongressen avslutas på fredag.

Läs även: Facket ska vara en stark röst i Europasamarbetet

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb