×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bäst för miljöinspektörer

2015-09-23, Tidningenvision.se

Bara varannan får tillräcklig vidareutbildning

Det är stora skillnader i hur nöjda Visions medlemmar är med den kompetensutveckling de erbjuds på jobbet. Det visar Tidningen Visions undersökning som besvarats av drygt 1 100 tekniker och ingenjörer.

Den yrkesgrupp som framför allt sticker ut är IT-tekniker: Fler än hälften anser att de behöver mer kompetensutveckling.

Helene Svensson, IT-tekniker på Blekingesjukhuset i Karlskrona, är en av dem som inte gått någon utbildning alls det senaste året.

– Nej, vi erbjöds ingen. Antagligen på grund av både personal- och pengabrist.

Behöver du ingen kompetensutveckling?

– Jo, tekniken går ju framåt hela tiden. Men när det byts system tas det för givet att vi kan de nya.

IT-tekniker får enligt vår undersökning överlag mindre kompetensutveckling. Varför tror du att det är så?

– Jag upplever att vår yrkesgrupp får sämre och sämre status i organisationen. Vi är långt ner på skalan nuförtiden, säger Helene Svensson.           

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Nyheter

Medlemsavgiften avdragsgill

Från den 1 juli i år kan det bli 25 procent billigare att vara medlem i Vision. Då återinförs skattereduktionen på fackavgiften. Det innebär att de allra flesta medlemmar får tillbaka 25 procent av medlemsavgiften.  2018-05-18

Stort intresse för träff om mansnormer

Som en följd av samtalen om sexuella trakasserier under hashtagen #metoo arrangerar Vision tillsammans med organisationen MÄN den 8 maj en heldagsträff för medlemmar som definierar sig som män. Syftet är att förändra destruktiva mansnormer och främja jämställda arbetsplatser.  2018-04-13

Vision växer mest av TCO-förbunden

För sjunde året i rad växer TCO och Vision. Vision är nu 195 000 medlemmar, en ökning med 2,9 procent. ”Varje ny medlem ger oss som redan är medlemmar mer kraft”, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.  2018-02-07

Vision ökar för sjunde året i rad

Visions medlemsantal ökar för sjunde året i rad. Nu är vi hela 195 000 medlemmar, vilket är rekord.  2018-01-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb