×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

3 213 oskrivna diktat – Visions huvudskyddsombud varnar

2015-09-19

Medicinkliniken vid Sundsvalls sjukhus har 3 213 oskrivna diktat och den äldsta är från slutet av april. Nu varna Visions huvudskyddsombud för att patientsäkerhetens hotas, skriver st.nu.

Den 7 september gjorde man en mätning på Medicinkliniken vid Sundsvalls sjukhus och det visade sig att det fanns 3 213 oskrivna diktat.

– Det här är inte alls bra för patientsäkerheten. Det finns stora risker med att ha diktaten liggande så här länge. Det kan ju finnas patienter som återkommer flera gånger och då kanske man inte har diktaten utskrivna, säger Ylva Byström, huvudskyddsombud för Vision, till st.nu.

Arbetssituationen för de medicinska sekreterarna är allt mer ohållbar och det är ett bekymmer som har funnits under en tid. Vision har kopplat in Arbetsmiljöverket men ärendet har gått trögt. Dessutom oroas man för arbetsgivarens syn på frågan.

Läs även: "Bristen på medicinska sekreterare måste tas på allvar"

– Just nu står man och stampar lite och vi kommer ingen vart. Arbetsgivaren menar att en av lösningarna är när man delar upp i länskliniker, medan vi anser att resurserna har varit för dåliga redan från början. Man skulle ha satt in fler medicinska sekreterare långt tidigare, säger Ylva Byström och fortsätter:

– Det här problemet har funnits i flera år och man har inte gjort något åt det, trots att det har varit tydligt att det har funnits för få medicinska sekreterare. Man har gjort en skev fördelning av medicinska sekreterare inom Sundsvalls sjukhus, där man har gett för få till medicinkliniken, säger Ylva Byström.

Länsverksamhetschefen för Länsklinik Medicin i landstingen känner ingen oro för patientsäkerheten.

– Jag är medveten om att det är många oskrivna diktat i Sundsvall och det är ingen ny problematik, säger Christine Bylander, till st.nu.

I intervjun säger hon att kliniken har fått tre nya tjänster för medicinska sekreterare.

– Men de har vi inte lyckats bemanna, eftersom medicinska sekreterare är en bristvara, säger Christine Bylander.

– Det är klart att det här inte alls är bra ur patientsäkerhet eller arbetsmiljö. Men jag skulle inte säga att patientsäkerheten är hotad, avslutar Christine Bylander.

Läs även: Vision: "Ge läkarna mer tid för patienterna"

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  2019-10-08

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb