×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: ”Medarbetare i kyrkan har för lite inflytande och utveckling”

2015-10-12

Enligt en ny undersökning som Vision har gjort bland medlemmar i Svenska kyrkan, så saknar medarbetare ofta inflytande när det gäller yrkesrelaterade frågor och utveckling av verksamheten. ”Jag blir bekymrad över resultaten”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision har precis gjort en undersökning bland medlemmar som arbetar inom Svenska kyrkan. Den visar att medarbetare ofta saknar inflytande när det gäller såväl yrkesrelaterade frågor som utveckling av verksamheten. Det är även många som får dålig information av arbetsgivaren om vad som händer på arbetsplatsen och bara en av fyra får den kompetensutveckling som avtalat föreskriver.

– Jag blir bekymrad över resultaten. Visions medlemmar som arbetar i Svenska kyrkan är engagerade och känner ofta en stark övertygelse i sitt yrkesval. Att inte utveckla personalen och göra dem delaktiga i beslut är ett slöseri med kompetens och resurser, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Det har varit stora förändringar inom Svenska kyrkan de senaste åren och antalet anställda har minskat, samtidigt som många medarbetare har fått ett större ansvar.

– Särskilt anmärkningsvärt är därför resultatet som visar att tre av fyra av Visions medlemmar i Svenska kyrkan saknar en personlig kompetensutvecklingsplan. Det står angivet i vårt kollektivavtal att varje medarbetare ska ha kompetensutveckling, säger Veronica Magnusson.

Det här visar Visions undersökning:

• Nästan 44 procent uppger att de har fått lite eller ingen information av arbetsgivaren före beslut om verksamhetsutveckling.

• Drygt 50 procent uppger att de har fått lite eller ingen information av arbetsgivaren före beslut om yrkesfrågor.

• Drygt 51 procent har litet eller inget medinflytande i yrkesrelaterade frågor.

• Drygt 51 procent har litet eller inget medinflytande när det gäller verksamhetsutveckling.

– För att klara framtida utmaningar och samtidigt vara en attraktiv arbetsgivare, måste Svenska kyrkan bli bättre på att ta tillvara medarbetarnas idéer och initiativ, säger Veronica Magnusson.

Det är fler än 2 000 av Visions medlemmar i Svenska kyrkan som har besvarat enkäten som skickades ut under september.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  2018-10-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb