×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Magnusson: ”Nu måste pengar avsättas för 2016 års löneökningar”

2015-10-05

Det behövs rekryteras en halv miljon medarbetare till välfärden inom en tioårsperiod. ”Ska det lyckas behöver kommuner, landsting och regioner bli mer attraktiva som arbetsgivare. Nu måste pengar avsättas för jämställda och konkurrenskraftiga löner. Och det börjar med ditt utvecklingssamtal”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

För många av Visions medlemmar pågår just nu utvecklingssamtal och det är en viktig del för att fånga upp hur medarbetare vill utvecklas professionellt och bidra till att arbetsplatsen utvecklas. Det är även ett bra tillfälle att prata om dina förutsättningar att göra ditt jobb och hur den utvecklingen påverkar din lön.

Läs mer om utvecklingssamtalet här: Utvecklingssamtal

– Visions medlemmar behöver nämligen rätt förutsättningar för att kunna göra ett professionellt arbete och bidra till en hög kvalitet i verksamheten. Och prestationer, ansvar och utveckling – allt ska synas i lönen, säger Veronica Magnusson i en kommentar.

Nu måste pengar avsättas för 2016 års löneökningar

– Det här är något som våra arbetsgivare måste planera för nu när de sitter i förhandlingar om nästa års budgetar. Nu måste pengar avsättas för 2016 års löneökningar - löneökningar som leder till jämställda och konkurrenskraftiga löner. Detsamma gäller kompetens – och personalförsörjningen inför nästa år, säger Veronica Magnusson.

Det handlar om att regioner, landsting och kommuner kan bli mer attraktiva som arbetsgivare eftersom en halv miljon medarbetare behövs rekryteras till välfärden inom en tioårsperiod, enligt Sveriges Kommuner och Landsting.

– Därför vill jag uppmana våra medlemmar som är chefer; se över de kompetens- och personalbehov som finns i din verksamhet och lyft dem i ledningsgruppen. Det här är viktig information som behöver finnas med i budgetsdiskussionerna, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Ska vi få unga akademiker att välja välfärden och ska vi få alla de professionella medarbetare som finns i välfärden att vilja stanna kvar – ja, då måste arbetsgivarna ta sitt ansvar och erbjuda bra löner och schysta villkor. Ett bra forum för arbetsgivare att fånga upp idéer, tankar och förslag är just under utvecklingssamtalet. Så tänk på det när du förbereder dig för ditt samtal – dina idéer är viktiga för att skapa en ännu bättre välfärd, avslutar Veronica Magnusson.

Läs även: Nu måste pengar avsättas för 2016 års löneökningar

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  igår kl 12:54

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  för 4 dagar sedan

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  för 4 dagar sedan

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb