×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Glöm inte bort arbetsmiljön för de som arbetar med flyktingmottagningen

2015-10-21

Flera av Visions medlemmar arbetar nu väldigt hårt för att skapa ett så bra och tryggt flyktingmottagande som möjligt. De tål mycket och har ett otroligt engagemang, berättar Marcus Gustavsson, ordförande Vision Göteborg och som själv jobbar som arbetsledare på ett transitboende för ensamkommande barn.

Visions medlemmar fortsätter att arbeta hårt för att skapa ett så bra och tryggt flyktingmottagande. Marcus Gustavsson, ordförande Vision Göteborg, har blivit utlånad från sin arbetsgivare för att arbeta som arbetsledare på ett transitboende för ensamkommande barn. Han berättar att det är en väldigt problematisk situation.

– Jag jobbar några pass som arbetsledare eftersom alla förvaltningar inom Göteborgs Stad hjälper till att bemanna boenden med personal. Det är en väldigt problematisk situation eftersom det kommer så många som behöver stöd och hjälp. Men jag är otroligt stolt över min arbetsgivare som sluter upp för att fixa detta. Det är även problematiskt när det gäller det fackliga perspektivet, säger Marcus Gustavsson.

Hur menar du då?

– När man startar ett akutboende vill man gärna att alla rutiner är på plats, som hur man hanterar hot och våld, brand, hygien med flera, men det går ju inte i detta läge. Då får man se mellan fingrarna men man får inte glömma bort att rutinerna måste in till sist.

Läs även: Ge förutsättningar för ett bra flyktingmottagande

Hur gör ni för att man inte ska glömma bort rutinerna?

– Vi för diskussioner med arbetsgivarna så att de inte glömmer bort det. Vi ser att vi som fackförbund är en viktig resurs för arbetsgivarna eftersom arbetsmiljöfrågorna är så pass viktiga för att personalen ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt.

Läs även: Här hjälper Visions medlemmar ensamkommande flyktingbarn

Vad säger Visions medlemmar som arbetar på dessa boenden?

– De är otroligt engagerade och väldigt tåliga. De är fantastiska och fullt fokuserade på att bidra till 110 procent men vi får inte glömma bort regelverket kring arbetsmiljön. Det är oerhört viktigt att medarbetarna har en trygg arbetsmiljö för att de ska ha rätt förutsättningar att göra sitt jobb. Det är många som jobbar mycket och det gäller att arbetsgivaren ser till att det finns en bra grundbemanning så att det inte blir för mycket övertid. Viljan att bidra är stor men man måste ha ett arbetsmiljöperspektiv så man inte jobbar för mycket och inte orkar mer, säger Marcus Gustavsson.

Har du några bra tips till Visions medlemmar som arbetar med flyktingmottagningen?

– Glöm inte bort att man har rättigheter i arbetsmiljölagen. Alla vill bidra maximalt men för att kunna bidra så måste man ha en trygg och säker arbetsmiljö. Om det är något ni undrar över så hör av er till Vision Direkt. Ta hjälp av de fackliga organisationerna för att diskutera hur man åstadkommer en rimlig arbetsmiljö, avslutar Marcus Gustavsson.

Hur påverkas ditt arbete av flyktingsituationen? Berätta här och hjälp oss kartlägga vad vi kan göra för att underlätta ditt arbete.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  för 3 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 8 dagar sedan

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb