×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Fair Fashion by Vision”

2015-10-08

Nästa vecka är det Fair Union-vecka och då kraftsamlar hela Vision för att lyfta Fair Union-frågor. Passa på att ordna en aktivitet med Fair-tema. Varför inte en klädbytarkväll?

Vision vill ha ett schyst arbetsliv för alla och därför är Vision en Fair Union. Det handlar bland annat om mångfald, HBTQ, mänskliga rättigheter, schyst upphandling, klimat och miljö och att jobba internationellt för bättre arbetsvillkor i hela världen.

Dessa frågor är viktiga för Visions medlemmar och potentiella medlemmar men många vet inte om att Vision är en Fair Union och vad det innebär. Därför kraftsamlar Vision under en vecka där Vision uppmanar till så många aktiviteter som möjligt med Fair Union-tema.

I Sundsvall kommer man att anordna en klädbytarkväll för alla medlemmar i Sundsvall och Timrå.

– Vi hoppas att det är många som kommer och lämnar kläder. Sedan hoppas vi att många kommer för att fynda lite kläder på torsdagen. Vi har fått mycket positiv kritik från medlemmar som tycker att det här är ett bra initiativ, säger Linda Johansson Hjelm, verksamhetssamordnare på Vision Sundsvall.

"Fair Fashion by Vision" kommer att husera i Visions lokaler i Sundsvall och om man vill lämna in kläder kan man göra det i dag torsdag, i morgon fredag och på måndag. Sedan är själva klädbytardagen den 15 oktober.

Läs mer här: "Fair Fashion by Vision"

– Vi kommer även att ha lite fair-tilltugg på plats. Man får gärna ta med folk som inte är medlemmar så kanske vi kan rekrytera någon ny medlem.

Hur viktigt är det att Vision är en Fair Union?

– Jag tycker att det är jätteviktigt. Alla ska ha schysta villkor, avslutar Linda.
Den 15 oktober går årets Fairtrade Challenge av stapeln. Så se till att svänga ihop ett fairtrade-märkt fika med dina arbetskompisar eller ditt kompisgäng, för att uppmärksamma allas rätt till schysta villkor på jobbet. Passa även på att samtidigt tävla om en lyxig fikakort från Vision.

Läs mer här: "Fairtrade Challenge 15 oktober"

Här kan du läsa om vad som är på gång under Fair Union-veckan: "På gång Fair Union-vecka 42"

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  för 3 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 8 dagar sedan

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb