×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vill se en satsning på de yngre medarbetarna inom Svenska kyrkan

2015-11-16

Svenska kyrkans nationella forum inleds i dag måndag och Agneta Gustavsson hoppas på en satsning på de yngre medarbetarna.

Under två dagar har nu Svenska kyrkan ett nationellt forum för förtroendevalda inom Vision. Weronica Holmqvist Barckman, ordförande Vision Visby Stiftsklubb 629, berättar mer om dagarna.

– Den första dagen kommer att handla om gemensamt administrativt system (GAS) och styrelsearbete. Kyrkan ska få ett gemensamt system som ska minska spretigheter i arbetet. Det är Anders Granberg som kommer att berätta mer om detta. Det är flera stiftskanslier som kommer att gå in i detta gemensamma administrativa system 2016 och vissa enheter har redan arbetat med detta i ett år. Vi hoppas att kunna reda ut uppkomna frågetecken gällande lokala avtal kopplat till de stora systemen. Samtidigt värna om den kontinuerliga dialogen om utvecklingen inom GAS, säger Weronica Holmqvist Barckman, och fortsätter:

– Andra halvan av första dagen kommer att handla om styrelsearbete, där Sensus kommer att hålla i en workshop och övningar utifrån materialet "en styrelse som gör skillnad". Tanken är att man ska få god kännedom om vilka roller som finns i en styrelse och hur man effektivt och bra kan jobba tillsammans för att nå målen för medlemmarna. Jag hoppas att detta kommer att ge ny energi, lite nya verktyg till de förtroendevalda och en vilja att gå hem och börja arbeta med sina hjärtefrågor på hemmaplan, säger Weronica Holmqvist Barckman.

Vad händer under andra dagen?

– Då kommer det att vara ett avtalsforum. Avtalsgruppen kommer att presentera arbetet med avtalet så här långt, utifrån svaren på tidigare utskickad medlemsenkät. De kommer att berätta lite om processen och hur arbetet med nya avtalsförslaget går. Här har de förtroendevalda en chans att tycka till om arbetet och det kommer att bli grupparbeten kring detta. Här hoppas jag att man får förståelse för hur avtalsarbetet går till och att det framgår att man fått vara med och påverka, avslutar Weronica Holmqvist Barckman.

En som ser fram emot dessa två dagar är Agneta Gustavsson.

– Jag ser fram emot att träffa andra fackligt förtroendevalda och alla goda samtal. Det ska bli intressant att lyssna till Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, och det ska bli spännande att höra avtalsgruppens förslag inför kommande avtalsförhandlingar och det blir intressant att höra reaktionerna från övriga förtroendevalda.

Är det något mer du hoppas att man ska prata om under dessa två dagar?

– Jag tycker att det är angeläget att vi försöker få till en satsning på våra yngre medarbetare och då menar jag de medlemmar som är upp till 40 år. Vi som är anställda i Svenska kyrkan  i dag har en hög medelålder, så jag hoppas arbetsgivaren är villig att göra något för dem under 40 år. Sedan hoppas jag att vi pratar om fler semesterdagar, kortare arbetstid och andra förmåner, avslutar Agneta Gustavsson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  2020-01-14

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb