×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt att påverka sin lön genom jobbinsats

2015-11-17

Endast en av tio medarbetare i Svenska kyrkan anser att de kan påverka sin lön genom sin arbetsinsats, enligt en undersökning som Vision har gjort.

Vision har gjort en undersökning bland 2 000 medlemmar inom Svenska kyrkan. De har svarat på frågor om bland annat lön och ansvar. Det som är tydligt är att uppfattningarna om att det går att påverka sin lön genom att göra ett bra jobb är splittrade.

Mer än hälften

Det är mer än hälften som svarar att de inte alls eller endast i liten utsträckning kan påverka lönen genom sin arbetsinsats. Var tredje menar att de kan påverka till en viss del medan bara en av tio anser att deras arbetsresultat avspeglar sig på lönen.

– Att det är så många som anser att de inte kan påverka lönen genom sin prestation är anmärkningsvärt. Lönerna är arbetsgivarens största kostnad och då vore det smart att i högre grad använda lönen för att motivera goda arbetsresultat och bidrag till verksamhetens utveckling, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Undersökningen visar även ett tydligt samband mellan om man har möjlighet att påverka den egna lönen genom sin arbetsinsats och hur nöjd man är med sin lön. 97 procent av de som är mycket nöjda med sin lön anser att lönen påverkas av prestationen. Motsvarande siffra bland de som är missnöjda med sin lön är 29 procent.

– Det här är ett samband som arbetsgivaren borde fundera över. Att låta medarbetarna i Svenska kyrkan vara delaktiga och att se till att lönen sätts i bra samtal med chefen, skulle ge betydligt mer nöjda medarbetare, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Undersökningen visar att avtalet tydligare måste reglera vad som förväntas av arbetsgivare, lönesättande chefer samt de anställda. Här har Vision och arbetsgivaren ett gemensamt ansvar, säger Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Medarbetare i Svenska kyrkan ska ha inflytande över lön och arbetstid

Reallöneökningar, en tydligare löneprocess och större inflytande över arbetstiden. Det är viktiga krav som Vision kommer att driva i avtalsrörelsen inom Svenska kyrkan.  2020-01-14

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  2019-12-04

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb