×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Segt innovationsarbete i välfärden

2015-11-03

Innovationer är en förutsättning för att offentlig sektor ska klara av framtidens välfärd. Men enligt en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av Vision, så saknar tre av fyra kommuner en övergripande innovationsstrategi för hur verksamheten ska utvecklas.

Kommuner, landsting och regioner har ett omfattande arbete att göra när det gäller att bli innovationsvänliga arbetsplatser. Det visar en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av Vision.

– Innovationer i offentlig sektor handlar om att utveckla nya arbetssätt, tjänster och metoder – och att omsätta dessa i praktiken. Det här är nödvändigt om välfärden ska klara framtidens utmaningar. Med nuvarande situation riskerar vi att få en offentlig sektor som inte kan tillgodose medborgarnas behov och önskemål, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

13 procent av kommunerna har en övergripande innovationsstrategi som siktar på hur organisationens olika delar utvecklas. 67 procent svarade direkt nej på samma fråga och tio procent uppger att man i nuläget jobbar med att ta fram en sådan strategi.

Landstinget är bättre

Vartannat landsting/region säger att de har en övergripande innovationsstrategi. 38 procent svarar nej och 12 procent uppger att man arbetar med att ta fram en sådan strategi.

– Landstingen ligger lite bättre till än kommunerna, men det här håller inte. Förväntningarna på offentlig sektor och välfärdstjänsternas kvalitet ökar och samtidigt finns det stora rekryteringsbehov. För att klara detta behöver vi bli mer effektiva och arbeta smartare, säger Veronica Magnusson.

Novusundersökningen visar också att fyra av tio kommuner saknar metoder för att tillvarata idéer från medarbetarna. Den visar även att sex av tio kommuner inte ger något stöd till chefer för att utveckla innovationer i deras verksamhet.

– Innovationer i offentlig sektor är en fråga om överlevnad och Vision vet att chefer och medarbetare har mycket idéer om vad verksamheten behöver. Jag blir därför oroad när jag ser att våra medlemmar saknar rätt förutsättningar för att vara innovativa eller att deras kunskaper inte tas tillvara, säger Veronica Magnusson.

Intensivt arbete är inlett

Vision har inlett ett intensivt arbete för att främja innovationer på arbetsplatser, bland annat genom ett innovationsnätverk som ska ge arbetsgivare, chefer och medarbetare verktyg för att utveckla verksamheten.

Novusundersökningen pågick under perioden 15-29 oktober 2015. HR-chefer/personalchefer i 217 av 290 kommuner deltog, vilket ger en svarsfrekvens på 74,8 procent. 11 av 21 HR-direktörer eller motsvarande i landsting/regioner deltog, vilket ger en svarsfrekvens på 52,3 procent.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Tryggare arbetsvardag med nytt omställningsavtal

Arbetsmarknaden står inför förändrade spelregler. Digitala möjligheter leder till nya verksamhetsbehov – vissa jobb försvinner medan nya tillkommer. Omställningsavtalet finns där för att i alla lägen leverera en trygghet och en plan för vad som kommer hända härnäst i karriären.  2020-01-16

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb