×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Veronica Magnusson chattade på Periscope

2015-11-10

Vision ska träffa Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister, och Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister, för att prata om förutsättningarna i arbetet med ensamkommande barn och ungdomar. I dag tisdag fanns det möjlighet att direktchatta förbundsordförande Veronica Magnusson på Periscope inför detta möte.

Vision finns nu på Periscope och vi startade redan i förra veckan med att sända live från Kvalitetsmässan. I dag tisdag kunde man chatta med Visions förbundsordförande, Veronica Magnusson.

– Dialog är både nödvändigt och roligt. Vi vill hela tiden utveckla och stärka vår medlemskommunikation och sociala medier bjuder nya möjligheter till direktkontakt, säger Veronica Magnusson.

Vad kommer att hända under de (cirka) 15 minuter som du är live på Periscope?

– Utöver att svara på eventuella frågor så tänkte jag berätta om det som är aktuellt just nu i förbundet och bland annat ge en direktrapport från det möte som flera medlemmar och jag kommer att ha med Åsa Regnér och Ylva Johansson kring hur vi stärker flyktingmottagandet. Jag tänkte också berätta lite om mina senaste arbetsplatsbesök. Jag hoppas att några hakar på och ställer frågor, säger Veronica Magnusson.

Chatten sändes live på Periscope och om du inte riktigt har koll på vad Periscope är för något så förklarar Karin Berg, ansvarig för sociala medier på Vision, lite mer.

– Periscope är en app för att sända och se livevideos (direktstreaming) med smartphonen. Fördelar med att använda Periscope för oss som fackförbund är att den är enkelt att använda och att Twitter äger den, det betyder att vi direkt har en plattform där vi kan nå de som vill kommunicera med oss. Att den är enkel att använda är en fördel både för oss och för de som exempelvis vill chatta med oss, säger Karin Berg och fortsätter:

– Periscope är mer sociala medier än en filmapp på grund av anknytningen till Twitter, snabbheten, enkelheten och kan med fördel användas för just en bred och direkt medlemskommunikation. För oss är tanken att vi ska använda den i samband med event, mässor och som i det här fallet: att chatta med medlemmar, avslutar Karin Berg.

Missade du chatten men vill se den efteråt? Den finns fortfarande kvar på Periscope. Sök efter vision_fack.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Veronica Magnusson: ”Låt 27 september bli startskottet för att växla upp klimatarbetet”

Den 27 september kommer klimatet att uppmärksammas över hela världen i samband med FNs klimattoppmöte.  2019-09-18

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Drömkampanjen

Visions kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika tv- och playkanaler från och med måndag den 4 februari och fram till 24 februari. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar och andra att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  2019-01-25

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb