×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision Trollhättan: ”Vi måste göra något åt löneprocessen”

2015-03-26

Bra prestation, akademisk utbildning och kompetensutveckling ska löna sig, men återigen märker Vision Trollhättan att löneprocessen inte fungerar som den borde.

På torsdagen publicerade Vision Trollhättans stad en debattartikel där de kräver individuella löner och ser med oro hur Trollhättans Stad tappar fart och riktning i löneprocessen.

– Vi upplever återigen att löneprocessen inte fungerar som den ska, men det är långt ifrån alla som har problem. Det finns ställen där det fungerar. Vi märker dock att så pass många medlemmar hör av sig till oss och berättar att den inte fungerar. Då känner vi att vi måste göra något åt löneprocessen, eftersom vi inte kan stå ut med hur det ser ut i dag, säger Åsa Lundh Dahlqvist, ordförande Vision Trollhättans stad.

Vision har runt 600 medlemmar i Trollhättan. Det är chefer och medarbetare som leder, utvecklar och administrerar en välfärd i världsklass.

– Vi kollar med våra medlemmar hur lönesamtalen fungerar och vilken kvalitet som de håller och de reagerar alltid när det inte fungerar som det ska, säger Åsa.

Vision Trollhättan har bland annat löneluncher där syftet är att se till att löneprocessen ska fungera.

"Vi från Vision Trollhättan kräver att alla våra medlemmar får det lönesamtal och den individuella lön de har rätt till. Vi kräver också att arbetsgivaren tydligt tar avstånd från slentrianmässig lönesättning och schablonmässiga lönepåslag", skriver de i debattartikeln.

– Jag upplever att våra medlemmar, oavsett yrke, kontaktar oss och berättar att lönedialogen inte fungerar som de vill. Det gäller alla yrkesgrupper och vi vet även om att många chefer har en ansträngd situation och det behöver vi prata om. Men det börjar högst upp hos politikerna. Det måste ges förutsättningar så att lönesättningen fungerar, avslutar Åsa Lundh Dahlqvist.

På måndag är det avstämning kring löneprocessen och då ska Vision Trollhättans stad bland annat diskutera hur de ska hantera denna process och lämna in olika yrkanden till arbetsgivare.

Här kan ni läsa hela debattartikeln.

Och här hittar ni allt ni behöver veta om lön

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  i förrgår kl 14:18

Jämställda löner i fokus på internationella kvinnodagen

Samtal om ledarskap, manifestationer för jämställda löner och en digital kampanj i sociala medier. Vision deltar i en rad olika aktiviteter första veckan i mars för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen och kampen för ökad jämställdhet.  för 6 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 7 dagar sedan

Vision yrkar för en hållbar fastighetsbransch

Den 13 februari växlade Vision yrkanden med arbetsgivarorganisationen Fastigo. Reallöneökningar, inflytande över arbetstiden, pensioner och gröna avtal kommer vara Visions fokus i kommande avtalsförhandlingar.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb