×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision deltar i Earth Hour på lördag

2015-03-26

På lördag den 28 mars deltar Vision i klimatmanifestationen Earth Hour. Enligt WWF, som står bakom Earth Hour, har både medvetenheten och oron över klimatförändringarna ökat de senaste åren.

8 av 10 svenskar vill att politiker och beslutsfattare ska göra mer för att begränsa klimatförändringarna. Ännu fler vill att politikerna satsar på hållbara städer. WWF:s Klimatbarometer, som presenterades i veckan visar på ett ökat engagemang och större oro för klimatet bland svenskarna de senaste åren. Earth Hour som nu arrangeras för nionde året går ut på att alla som deltar släcker lamporna en timme mellan halv nio och halv tio på lördagskvällen.

– Att delta i Earth Hour och släcka lampan en timme är en symbolhandling för att stödja arbetet mot klimatförändringarna. Som fackförbund är vi del av en internationell rörelse. Våra kollegor i andra länder drabbas redan av klimatförändringarna och det är självklart för oss att göra det vi kan för att vara en del av lösningen, säger Visions miljösamordnare Karin Neuhaus.

Vision är Sveriges första miljödiplomerade fackförbund och har de senaste åren jobbat systematiskt med att minska klimatpåverkan från sin verksamhet bland annat genom tydligare riktlinjer för resor, energieffektivisering i förbundets fastigheter och genom att bjuda på mer klimatsmart mat på utbildningar och konferenser.

Förutom att vara en klimatmanifestation är tanken med Earth Hour att skapa medvetenhet om hur livsstilen påverkar klimatet. Det gäller transporter, mat, byggnader och investeringar.

– Som en Fair Union och ett miljödiplomerat fackförbund vill vi gärna inspirera våra medlemmar att påverka på sina arbetsplatser för ett mer klimat- och miljövänligt arbetsliv. Det kan till exempel vara att resa mer klimatvänligt, att spara energi på kontoret, eller äta mindre kött, säger Karin Neuhaus.

– Själva nedsläckningen av Visions förbundshus är ingen stor sak, eftersom Earth Hour inträffar på lördagskvällen då Visions kontor ändå är släckta.

Mer miljövänliga arbetsplatser: Det här kan du göra
WWF: Earth Hour

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Medarbetare i välfärden ska ha ett hållbart arbetsliv

Vision har lämnat över krav till arbetsgivaren på förändringar i rådande kollektivavtal för medarbetare inom kommun, region och Sobonabolag. Kraven, eller "yrkanden" lägger grunden för vårens avtalsförhandlingar. I fokus står ett hållbart arbetsliv och en grön omställning.  2019-12-16

Vision ställer sig bakom FFF:s krav

Klimatet är en facklig fråga, idag och alla andra dagar. Vision är en Fair union och har haft fokus på hållbarhet sedan länge. Vi vet att vi måste jobba tillsammans, både arbetsgivare, fackförbund, politiker och medborgare, för att möjliggöra en grön omställning - en #JustTransition. Därför ställer vi oss självklart bakom FFF:s fyra krav och uppmanar andra att göra detsamma!  2019-09-27

Vill du demonstrera 27 september?

Jobbar du på fredag men vill ändå vara med och visa din solidaritet för klimatet? Här listar vi ett par olika alternativ som skapar möjlighet att vara med utan att strejka.    2019-09-26

Veronica Magnusson: ”Låt 27 september bli startskottet för att växla upp klimatarbetet”

Den 27 september kommer klimatet att uppmärksammas över hela världen i samband med FNs klimattoppmöte.  2019-09-18

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb