×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Margona Berggren och Annica Jonsson

    Margona Berggren och Annica Jonsson

Dåliga hjälpsystem stjäl tid från cheferna

2015-05-30

Vision.se träffade även enhetscheferna Annica Jonsson och Margona Berggren från Örnsköldsvik som vunnit Visions nomineringstävling och var på plats under Stora Samhällsgalan. Vi undrade om de har rätta förutsättningarna att vara en bra chef.

Har du de rätta förutsättningarna för att vara en bra chef?

– Både ja och nej. Jag kan inte påstå att jag har för stor personalgrupp utan mitt största hinder är all den tid man måste lägga på fel administration, eftersom vi inte har rätt system och våra hjälpsystem fungerar inte. Jag har 36 underställda och det tycker jag är hanterbart så mitt största problem är det som ska vara stöd till oss chefer men i stället blir det hinder, säger Margona Berggren.

Arbetsmiljön för chefer har varit på tapeten, känner du att du har en bra arbetsmiljö?

– Jag har inte reflekterat över det så det måste nog betyda att den är rätt så bra.

Både Margona Berggren och Annica Jonsson är enhetschefer inom äldreomsorgen i Örnsköldsvik. Annica Jonsson är även fackligt ombud på arbetsplatsen.

Har du de rätta förutsättningarna för att vara en bra chef?

– Ibland och ibland inte. När jag tittar tillbaka på min karriär så tycker jag att det blir sämre och sämre eftersom vi får mer och mer att göra; inte bara från personalperspektiv utan även från brukarperspektivet, de som vi är till för. Ibland önskar man att man kan klona sig för att hinna med allt och göra det bra, säger Annica Jonsson.

Hur vill du att det ska vara?

– Struktur och ordning, uppifrån och ner. Får vi de rätta förutsättningarna och direktiven så är det mycket enklare att styra och leda i en organisation och då kan det blir riktigt bra.

Hur jobbar du för att ni ska få de rätta förutsättningarna?

– Det gäller att berätta om arbetssituationen och skicka frågan till de som kan bestämma någonting i organisationen. Raka kommunikationer måste finnas.

Gör ni det?

– Ja, absolut. Det finns inget att vila på utan ska vi förändra så måste man ha raka kommunikationer, säger Annica Jonsson.

Här kan ni läsa mer om chefers förutsättningar att vara bra ledare. "Vision: Fler chefer i äldrevården höjer kvaliteten"

Här kan ni även läsa om IT-strul. "Vision och Karlstad kommun satsar på IT-skyddsronder"

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 3 dagar sedan

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb