×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regnbågsflaggorna tar över Göteborg under West Pride

2015-06-09

I morgon onsdag är det dags för West Pride i Göteborg. Vision Göteborg är som vanligt samarbetspartner. ”Vi har varit med sedan starten och väldigt stolta att vara med”, säger Marcus Gustavsson, ordförande Vision Göteborg.

Regnbågsflaggorna kommer att hissar över hela Göteborg i morgon onsdag då West Pride har invigning. Vision Göteborg är som alltid delaktiga under dessa fem dagar som West Pride pågår.

– Vi kommer att ha ett tält i Regnbågsparken där man kommer att kunna testa sina fördomar på oss förtroendevalda. Vi kallar det för fördomsstolen och det är väldigt spännande och brukar ge flera spännande diskussioner. Man får ett frågeformulär och sedan tittar man på oss förtroendevalda och försöker pricka in vem frågan passar på, berättar Marcus Gustavsson.

Vision Göteborg anordnar även två seminarier under veckan.

– Vårt stora seminarium har vi på fredag och det kallar vi "Varför så svårt när vi vet så mycket". Samtalet handlar om vad som krävs för att alla ska ha lika rättigheter och möjligheter. Där kommer bland annat jag, Barbro Westerholm och Mona Sahlin att prata. Det andra seminariet har vi tillsammans med Vårdförbundet och det handlar om äldreomsorg för HBTQ-personer. Politiska partier i Göteborg vill testa att ha speciella boenden för HBTQ-personer och bland annat det ska vi diskutera.

Vision har sedan starten av West Pride varit delaktiga i festivalen.

– Vi är stolta över att samarbeta och bidra i West Pride. Tidigare så var det flest hatbrott mot HBTQ-personer i Göteborg men nu har vi en förändring här. Festivalen tar stor plats i Göteborg då alla kommunala byggnader har regnbågsflaggor och kommunens högsta chef har uppmanat alla anställda att delta på de seminarier som anordnas under arbetstid.

Varför ska Vision vara med under denna festival?

– Det är jätteviktigt utifrån vår värdegrund, där vi tydligt uttrycker att vi vill ha ett arbetsliv som är öppet för alla. Vi ska motverka diskriminering men sedan handlar det inte bara att vara med på pride, utan vi ska jobba med detta under alla dagar på året. Pride är mer som en inspiration som gör att man orkar arbeta mer. Vi kommer att ha fantastiska samtal med medlemmar under dessa dagar så jag har höga förväntningar. Det ska bli väldigt kul att få träffa massa människor och prata om hur vi ska vässa vårt arbete för HBTQ-personer, avslutar Marcus Gustavsson.

På onsdagskvällen är det invigning av West Pride och på söndag avslutas festivalen med en parad.

Läs mer om West Pride här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!

Vill du också uppleva stämningen i paraden och vara med och synliggöra arbetet för en arbetsplats för alla? Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!  2019-07-05

Vision om inkludering på arbetsplatserna

I tidningen Hållbart Samhälle har RFSL ställt tre frågor som rör inkludering och människor lika värde till tre ledande experter inom olika områden. En av de tillfrågade är Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.  2018-06-22

Sonia Koppen på West Pride.

Vision på West Pride

I onsdags drog West Pride i gång i Göteborg och Vision är på plats för att det är viktigt att uppmärksamma att alla ska kunna vara öppna på sina arbetsplatser.  2017-06-09

Vision på plats under årets Pridefestivaler

Nu har årets Pridefestivaler dragit i gång och självklart är Vision på plats.  2017-05-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb