×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Moderaterna vill se fler socialarbetare på fältet

2015-06-23

Vision är kritiska till det förslag som Moderaterna hoppas ska klubbas under höstens stämma. Moderaterna vill att det sociala arbetet i kommunerna omdisponeras och att fler socialarbetare ska ut på fältet och arbeta.

Under hösten vill partiledningen i Moderaterna klubba igenom ett förslag som sedan ska införas i de moderatledda kommunerna. Förslaget går ut på att fler socialarbetare ska ut på fältet och arbeta kvällar och nätter för att kunna fånga upp unga som hamnat snett.

– Jag hoppas att alla moderatledda kommuner tar det förebyggande arbetet på väldigt stort allvar och ser till att socialarbetarna kan vara till exempel ute nu på sommarnätterna och kan sätta in arbete innan det är försent. Det sparar också resurser för samhället sen, säger Anna Kinberg Batra till Sveriges Radio.

Men Vision är kritiska till förslaget.

– Jag håller med om att det behövs fler fältare, och mer av förebyggande arbete. Men då behöver vi nyanställa. Vi kan inte ta resurser från en redan ansträngd verksamhet, säger Kristina Folkesson, socialpolitiskt strateg på Vision, till Arbetet.se och fortsätter:

– Kommunerna har redan verksamheter som ägnar sig åt förebyggande ungdomsarbete. Att styra om deras arbete, och låta socialsekreterare göra deras jobb vore bara dumt, och ett enormt resursslöseri.

Det behövs fler händer i socialtjänsten

– Vi behöver inte omfördela arbetet. Vi behöver fler händer i verksamheten, säger Kristina Folkesson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  2019-09-20

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2018-12-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb