×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

4,7 miljoner timmar övertid – oroande siffror

2015-06-03

Förra året arbetade Sveriges anställda 4,7 miljoner timmar övertid varje vecka, enligt en undersökning från TCO. Det motsvarar minst 117 000 heltidsjobb. ”Det är oroande om det förutsätts att våra medlemmar ska få verksamheterna att fungera genom att jobba övertid”, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

Den fackliga centralorganisationen TCO har gjort en undersökning som visar att förra året arbetade Sveriges anställda 4,7 miljoner timmar övertid varje vecka. Det är en siffra som oroar TCO. "Det är en ganska allvarlig signal om hur otroligt mycket vi arbetar i Sverige", sa TCO:s ordförande Eva Nordmark när hon gästade TV4:s Nyhetsmorgon.

4,7 miljoner timmar i övertid motsvarar minst 117 000 heltidsjobb.

– Det är oroande om det förutsätts att våra medlemmar ska få verksamheterna att fungera genom att jobba övertid. Verksamheterna behöver utformas på så sätt att arbetsbelastningen för var och en ska klaras på ordinarie arbetstid, sedan kan det självklart alltid komma toppar. Det är självklart ett feltänk att låta ett färre antal människor jobba alltför mycket och för hårt. Bättre att bemanna på rätt nivåer och därmed skapa utrymme för både fler jobb och bättre förutsättningar att göra sina jobb, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

I Lund uppmärksammade man att vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen hade nästan 100 000 timmar övertid under en tioårsperiod och det motsvarar runt 580 tjänster till en kostnad av 220 miljoner kronor.

– Vi gjorde en så kallad 6.6.a-anmälan till Arbetsmiljöverket eftersom vi ansåg att vi inte fått konkreta svar på hur arbetsgivaren jobbar för att minska övertiden. Bakgrunden till detta var att den berörda förvaltningen år efter år stack ut i den årliga redovisningen när det gäller övertid. Därför tvingades vi motvilligt att ta till det yttersta verktyget - att begära ingripande ifrån Arbetsmiljöverket, berättar Lars Öst, huvudskyddsombud i Visions Lundaavdelning.

Vad skrev du i anmälan?

– Jag ställde bland annat krav på åtgärder, att man skulle sätta upp konkreta mål på hur man ska få ner övertiden och ville att de skulle fastställa gränsvärden avseende arbetad tid för att kunna fånga upp enskilda medarbetare eller arbetsplatser där det kunde bli problem med för mycket övertid.

Arbetsmiljöverket avslog dock anmälan eftersom förvaltningen hade påbörjat olika förbättringar för att få bort övertiden.

– Jag hade inte väntat mig något annat svar men det viktigaste var att förvaltningen har gjort förändringar för att förbättra. Det gav effekt och jag är nöjd ändå. Det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut i år eftersom vi gjorde anmälan under våren 2014. Jag hoppas att man kan se en större effekt nu, säger Lars Öst.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Ny överenskommelse ökar stödet när arbetslivet förändras

Vision har tillsammans med arbetsgivarorganisationerna SKR och Sobona undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning. Konkret betyder det bättre stöd till medlemmar som har jobb som kommer att försvinna eller förändras mycket framöver.  i förrgår kl 13:11

Ledare i vision

Vill utveckla dig själv och är en stolt facklig ambassadör som aktivt vill bidra till ett hållbart arbetsliv? Är du en framtida ledare i Vision? Då är det hög tid att söka utbildningen Ledare i Vision!  för 3 dagar sedan

Student

Just nu kan du som student bli medlem i Vision helt kostnadsfritt – under hela din studietid! Erbjudandet gäller till 31 december 2019.  för 8 dagar sedan

Årets kulturkommun 2020

Vision har utsett Sundbyberg till Årets kulturkommun 2020. Sundbyberg får priset för att kommunen satsar ambitiöst och kreativt på ett inkluderande kulturliv. Det är 31:e året i rad som Vision utser Årets kulturkommun.  för 7 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb