×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Varför var Vision på plats i Almedalen?

2015-07-06

Almedalen är nu slut och vision.se lyckades fånga upp Veronica Karlsson, som nu byter efternamn till Magnusson, för att fråga vad hon har gjort under Almedalsveckan och varför Vision måste vara på plats i Visby. 

Almedalsveckan var intensiv med både seminarier och mingel. Vision var på plats och medverkade på flera håll. I början på veckan så var man med och arrangerade seminariet "Plats för proffsen – innovationer och nya styrformer i välfärden".

På kvällen var det dags för Almedalens schystaste mingel som Vision arrangerade tillsammans med Fairtrade.

I tisdags var Vision med och arrangerade två seminarier. Det första var "Arbetslivets digitalisering – en möjlighet" och sedan vid lunch så var det ett seminarium om äldreomsorgens chefer.

En som hade ett fullbokat schema var Veronica Karlsson, som nu byter efternamn till Magnusson, förbundsordförande i Vision, men vision.se lyckades få till en pratstund med henne för att höra vad hon gjort under veckan.

– Jag försöker att hela tiden lyfta konkreta exempel från våra medlemmars vardag och knyta an de frågor som vi driver till medlemmarnas arbetsplatser. Vad innebär allt det här som vi pratar om på seminarier och paneldebatter för våra medlemmar och vad kan det göra på deras arbetsplatser. Jag försöker även att synliggöra våra medlemmar i de frågor som diskuteras här i Almedalen.

Varför ska Vision vara i Almedalen?

– För att här diskuteras viktiga frågor och här kan man påverka det som berör våra medlemmars vardag. Här finns de beslutsfattare som fattar besluten som påverkar våra medlemmar och här finns andra organisationer inom civilsamhället som vi behöver knyta kontakter med och samarbeta med för att se till att arbetsvillkoren blir bättre. Vi har en jätteviktig roll i samhällsdebatten, där vi ska peka på arbetslivet och arbetslivets förutsättningar, så att det inte glöms bort i det övriga bruset. Jag känner att vi har en viktig uppgift här men det är även en uppgift som vi bär med oss under hela året. Just denna vecka blir det mer koncentrerat och intensivt, säger Veronica.

Vad har du fått för respons från de seminarier som du har varit delaktig i och från Almedalens schystaste mingel?

– När det gäller minglet så är jag väldigt stolt över att många tycker att vi har ett inkluderande mingel där många personer från olika håll träffas. Jag har även fått bra respons från våra seminarier och de ämnen som vi pratade om.

Hade du något intressant samtal under minglet?

– Jag hade ett samtal med en person som är väldigt engagerad i elevkårerna och vi pratade om det engagemang som man har för att förbättra sin situation. Det är något som kännetecknar elevkårerna och det fackliga engagemanget och vi pratade om hur viktigt det är att man tidigt märker att man kan påverka sin situation. Det var ett spännande samtal som jag tror att vi kan ta vidare och visa att fler ska känna att man kan påverka sin situation, avslutar Veronica Magnusson.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Jämställda löner i fokus på internationella kvinnodagen

Samtal om ledarskap, manifestationer för jämställda löner och en digital kampanj i sociala medier. Vision deltar i en rad olika aktiviteter första veckan i mars för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen och kampen för ökad jämställdhet.  i förrgår kl 15:51

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 3 dagar sedan

Vision yrkar för en hållbar fastighetsbransch

Den 13 februari växlade Vision yrkanden med arbetsgivarorganisationen Fastigo. Reallöneökningar, inflytande över arbetstiden, pensioner och gröna avtal kommer vara Visions fokus i kommande avtalsförhandlingar.  för 8 dagar sedan

Starka fackförbund ger bättre villkor och bättre löner

Vad skulle hända om fackförbunden inte fanns? Förutsättningarna på arbetsmarknaden skulle bli betydligt sämre, enligt en rapport från tankesmedjan Futurion och analysföretaget WSP.  för 10 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb