×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rekordmånga ensamkommande barn

2015-07-09

Det är fler barn än någonsin som tar sig till Sverige för att söka asyl. I juni anlände 1 447 ensamkommande barn till Sverige och det är den högsta siffran någonsin för en enskild månad.

Under våren brukar antalet asylsökande öka då det är lättare att ta sig till Europa under den tiden. I år är siffrorna ovanligt höga i hela Europa och Migrationsverket pratar om en global trend. Antalet asylsökande ensamkommande barn har ökat med 93 procent i år jämfört med motsvarande period i fjol. 4 546 barn har sökt asyl i år jämfört med 2 352 under första halvåret 2014 och de flesta kommer från Afghanistan, Eritrea och Somalia.

– Även i maj-juni förra året ökade antalet ensamkommande barn från Eritrea mycket snabbt, för att sedan minska efter sommaren. Skillnaden i år är att förutom eritreanerna så har även antalet barn från Somalia och Afghanistan ökat kraftigt, säger Migrationsverkets omvärldsanalytiker Helena Carlestam, i ett pressmeddelande.

EU-länderna har sett en ökning på över 75 procent sedan 2013 på ensamkommande barn och under 2014 var antalet asylsökande ungdomar uppe på nära 25 000.

– Sverige har under flera år fått rollen som allt mer primärt mottagar¬land för asylsökande ensamkommande barn. Våra mottagningsvillkor, utbildningssystem och nivå på arbetslöshet är alla viktiga faktorer för att barnen ofta väljer Sverige. Att vi har en förhållandevis generös praxis i ensamkommande barnärenden påverkar också, då barnen inte sällan blir den första ankomsten i en familjemigration, säger Helena Carlestam.

Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR utgjorde barn under 18 år i genomsnitt 50 procent av det totala antalet flyktingar under 2014. Det är den högsta andelen barn på över 10 år. Det är oklart hur många av dessa som är ensamkommande barn men UNHCR:s samlade data visar på en ökning av ensamkommande under de senaste åren.

Det finns faktorer som pekar på att antalet ensamkommande barn som tar sig till Sverige kan öka, men det kan gå i motsatt riktning, enligt Migrationsverket.

– Det enda man kan säga säkert är att osäkerheten är mycket stor. Vi står nu mitt i en ökning, och då är läget som svårast att överblicka. Vi kan dock peka på ett antal faktorer som skulle kunna påverka antalet, både uppåt och nedåt. Att unga människor migrerar är en växande global trend. Att Sverige även fortsatt bedöms ha en generös praxis påverkar också. I motsvarande grad kan antalet ensamkommande barn minska om Sverige förändrar sin praxis, och om andra EU-länder förändrar sin praxis i mer generös riktning, säger Helena Carlestam.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Jokkmokk vände rekryteringstrenden

Fler chefer med renodlat ansvar, ett nytt stipendium för de som vill plugga vidare och närhet till kommunens stödfunktioner. Det är några av framgångsfaktorerna som under de senaste åren förbättrat rekryteringsläget inom socialtjänsten i Jokkmokks kommun.  2019-09-20

Svårt men åt rätt håll med rekrytering till socialtjänsten

Det har blivit något lättare att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Men fortfarande anser 44 procent av landets socialchefer att det är fortsatt svårt att hitta personal, det visar årets upplaga av Visions Socialchefsrapport.  2019-09-20

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2018-12-19

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb