×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

De har lättast att få jobb

2015-01-15

Medicinska sekreterare, tekniker, tandsköterskor och socialsekreterare finns bland dem som har lättast att få nya jobb. Det visar Arbetsförmedlingens senaste rapport.

Enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos ”Var finns jobben?” är det framför allt den offentliga sektorn, och främst hälso- och sjukvården, som har svårt att rekrytera personal eftersom det finns en utbredd brist på vissa kompetenser där. Även inom äldreomsorgen blir det allt kärvare att hitta kvalificerad personal.

Bland de yrken det beräknas bli brist på arbetskraft de kommande åren finns bland annat yrken inom data och teknik, lärare, läkare, tandsköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och bilmekaniker. Även medicinska sekreterare kommer att ha en bra arbetsmarknad under 2015.

Yrken där det kommer att vara överskott på arbetsökande och därmed svårt att få jobb är till exempel handläggare i offentlig förvaltning, personaltjänstemän, informatörer, journalister och barnskötare. Inom kategorin administration, ekonomi och juridik kommer administratörer och sekreterare ha allra svårast att hitta nya jobb när arbetsmarknaden fortsätter att krympa.

Generellt blir det lättare ju mer utbildning man har. Arbetssökande utan gymnasiekompetens kommer att få allt svårare att etablera sig på arbetsmarknaden.

Inom socialt arbete ser arbetsmarknaden bäst ut för socialsekretrare och biståndshandläggare. För yrken med kortare utbildningar, som personliga assistenter och fritidsledare ser arbetsmarknaden kärvare ut.

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  för 14 dagar sedan

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Veronica Magnusson: "Alla som arbetar med barn måste få förutsättningar att tillgodose barnens rättigheter"

Den 4 februari inleder Visions förbundsordförande Veronica Magnusson Barnkonventionsdagen tillsammans med JP Infonets VD Jörgen Palmberg.  2019-12-10

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb