×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Enhetschefernas arbetsmiljö specialgranskas

2015-03-02

Hur mår egentligen enhetscheferna inom vård och omsorg i kommunerna och landstingen? Det ska Arbetsmiljöverket ta reda på i en stor granskning.

Efter flera larm om för hög arbetsbelastning för enhetschefer inom vård och omsorg inleder Arbetsmiljöverket i april en nationell granskning av deras arbetsmiljö.

–Vi har fått signaler om att enhetschefer har ansvar för väldigt många anställda och att det finns brister i stödet till dem på många arbetsplatser, säger Lise-Lotte Hamfelt som är nationell projektledare på Arbetsmiljöverket.

Granskningen kommer att genomföras under de kommande tre åren. I år görs en pilotstudie i Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län samt i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Under de följande två åren kommer arbetsplatser i resten av landet att granskas.

I undersökningen kommer arbetsgivarna bland annat få redogöra för hur de jobbar med arbetsmiljön när det gäller organisatoriska frågor och den psykosociala arbetsmiljön för enhetscheferna. Dessutom kommer Arbetsmiljöverkets inspektörer göra gruppintervjuer med enhetscheferna.

Vision har länge drivit frågan att chefer inte ska ha fler är 25 direkt underställda medarbetare. Chefer ska också ha administrativt stöd så att de får tid att vara chefer. Vision anser också att chefer ska ha tillgång till konsultativt stöd i etikfrågor samt personal- och verksamhetsfrågor.

Nyligen beslutade Västra Götalandsregionen, en av Sveriges största arbetsgivare, att antalet direkt underställda medarbetare per chef ska begränsas till mellan 10 och 35 beroende på verksamhetens struktur och komplexitet.

På Vision-webbens chefssidor finns mer information om vad förbundet kan erbjuda chefer som är medlemmar.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Bra kollegor och en bra chef – drömarbetsplatsen 2019

Vad lägger grunden för en drömarbetsplats? Det har ManpowerGroup undersökt och högst upp på listan kommer bra kollegor och därefter kommer en bra chef.  2019-06-24

10 hetaste kompetenserna för chefer 2019

Vilka är de hetaste kompetenserna för chefer? Det har utbildning.se undersökt för att kartlägga vad arbetsgivarna söker efter 2019.  2019-06-18

Hur är man chef i framtiden?

I det här avsnittet samtalar vi med tankesmedjan Futurions VD Ann-Therese Enarsson om robotchefer, happiness managers och det viktiga uppdraget som ledare i en tid av stora förändringar. Hur leder du när pyramiderna rasar och besluten flyttas ut?  2019-05-16

Vision satsar på verksamhetsnära chefsstöd inom Region Uppsala

Sedan september förra året arbetar Stefan Andersson som Visions chefsföreträdare inom Region Uppsalas – en av Uppsalas största arbetsgivare. Det innebär att han stöttar de 70-talet chefer som är anslutna till Vision genom att se till att de får rätt förutsättningar.  2019-05-02

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb