×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Enhetschefernas arbetsmiljö specialgranskas

2015-03-02

Hur mår egentligen enhetscheferna inom vård och omsorg i kommunerna och landstingen? Det ska Arbetsmiljöverket ta reda på i en stor granskning.

Efter flera larm om för hög arbetsbelastning för enhetschefer inom vård och omsorg inleder Arbetsmiljöverket i april en nationell granskning av deras arbetsmiljö.

–Vi har fått signaler om att enhetschefer har ansvar för väldigt många anställda och att det finns brister i stödet till dem på många arbetsplatser, säger Lise-Lotte Hamfelt som är nationell projektledare på Arbetsmiljöverket.

Granskningen kommer att genomföras under de kommande tre åren. I år görs en pilotstudie i Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län samt i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Under de följande två åren kommer arbetsplatser i resten av landet att granskas.

I undersökningen kommer arbetsgivarna bland annat få redogöra för hur de jobbar med arbetsmiljön när det gäller organisatoriska frågor och den psykosociala arbetsmiljön för enhetscheferna. Dessutom kommer Arbetsmiljöverkets inspektörer göra gruppintervjuer med enhetscheferna.

Vision har länge drivit frågan att chefer inte ska ha fler är 25 direkt underställda medarbetare. Chefer ska också ha administrativt stöd så att de får tid att vara chefer. Vision anser också att chefer ska ha tillgång till konsultativt stöd i etikfrågor samt personal- och verksamhetsfrågor.

Nyligen beslutade Västra Götalandsregionen, en av Sveriges största arbetsgivare, att antalet direkt underställda medarbetare per chef ska begränsas till mellan 10 och 35 beroende på verksamhetens struktur och komplexitet.

På Vision-webbens chefssidor finns mer information om vad förbundet kan erbjuda chefer som är medlemmar.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Hantera oro med transparens och struktur

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.  i förrgår kl 09:31

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  2020-02-24

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri hela mars, även för dig som inte är medlem, och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb